Care sunt beneficiile vinetelor şi de ce este bine să le introducem în alimentaţie!

Publicat: 01/05/2016 | 18:30
Care sunt beneficiile vinetelor şi de ce este bine să le introducem în alimentaţie!

În afara conţinutului foarte ridicat de apă (93%), vinetele conţin potasiu-mineral care ajută la stimularea inimii, magneziu- cunoscut pentru rolul său de combatere a stresului, calciu- pentru întărirea sistemului osos, vitamina A şi C pentru sistemul imunitar.

Specialiştii sunt de părere că delicioasele vinete reprezintă alimentul  potrivit pentru zilele călduroase , datorită conţinutului foarte mare de apă. Datorită conţinutului bogat de acid clorogenic, vinetele au proprietăţi anticancerigene, antimicrobiene, anticolesterol şi antivirale. Şi persoanele cu diabet se poat bucura de efectele acestei legume, cu conţinutul scăzut de zaharuri (4 g/100g).

Ştiaţi că vinetele nu ar trebui consumate prăjite, cu mult ulei sau sub formă de salată cu sos de maioneză. Specialiştii spun că cel mai bine este să pregătim vinetele la grătar sau salată.

Atenţie: din cauza conţinutului ridicat de alcoloizi, substanţe care pot avea potenţial alergen sau chiar pot duce la intoxicaţii, consumul de vinete este contraindicat persoanelor care suferă de gută, artrită, osteoporoză şi alte boli inflamatorii.

 

Răzvan Sava

Citește și...