Marșul de comemorare a victimelor Colectiv. Peste 2000 de oameni merg spre Club în ritmuri de chitară

Publicat: 30/10/2018 | 19:48
Marșul de comemorare a victimelor Colectiv. Peste 2000 de oameni merg spre Club în ritmuri de chitară

Peste 2.000 de persoane au pornit, marți seară, într-un marș de comemorare a victimelor din clubul Colectiv, pentru a arăta că nu a fost uitată ziua de 30 octombrie 2015. Oamenii au aprins torțe și merg către Clubul Colectiv în ritmuri de chitară.

Peste 2.000 de persoane, potrivit unor surse, au pornit în marș către Clubul Colectiv, în liniște, pentru a le aduce un omagiu victimelor incediului din 30 octombrie 2015. Oamenii au aprins torțe și merg în ritmuri de chitară către Club, ținând în mână flori, lumânări și drapelul României.

Asociația Colectiv GTG 3010 organizează, marți seară, o campanie denumită „Marșul Chitarelor”. Potrivit programului manifestării, între orele 18.30 – 19.30, oamenii se vor aduna în Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre magazinul Unirea, iar între orele 19.30 – 20.30, se vor deplasa pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecției Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii, Pod Șerban Vodă, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piața Bucur. (CITEȘTE ȘI: 3 ANI DE LA COLECTIV. CE FACE ANDREI GĂLUȚ, SOLISTUL TRUPEI GOODBYE TO GRAVITY)

Traficul rutier va fi închis și reluat

Traficul rutier va fi închis și reluat progresiv pe traseul de desfășurare al marșului, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB și al Brigăzii Rutiere.

Marți, 30 octombrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulți dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un și 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanțul total la 65.

Colectiv, cel mai mare dezastru din istoria post-decembristă a României

Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui local situat în Sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”. (VEZI ȘI: 3 ANI DE LA INCENDIUL DIN COLECTIV: ”PUN PARIU CĂ NU SE VA SCHIMBA NIMIC NICI PESTE ZECE ANI!”)

În urma incendiului din 30 octombrie, din clubul Colectiv, au decedat 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Un alt tânăr rănit în Colectiv și-a pus capăt zilelor, ducând astfel, într-un final, numărul victimelor la 65.