Medicii legiști de la Spitalul Colentina, dezvăluiri tulburătoare despre efectele coronavirusului

Publicat: 30/06/2020 | 21:08
Medicii legiști de la Spitalul Colentina, dezvăluiri tulburătoare despre efectele coronavirusului

Medicii legiști de la Spitalul Colentina au făcut dezvăluiri tulburătoare despre bolnavii de coronavirus. Constatările specialiștilor sunt uimitoare. 

Mai mulți legiști de la Spitalul Colentina din București au dezvăluit, pentru Digi 24, detalii îngrijorătoare despre efectele coronavirusului. 

Covid-19 afectează toate organele, iar pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați. Profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, a făcut declarații uimitoare.

„Principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac”

Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege. Poveştile iniţiale, că sunt doar persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave afectate, asta a fost o poveste. Am făcut mai multe autopsii. Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună. Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului. Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, a spus medicul.

Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani. Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină și doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenție. Acești oameni care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani”, a mai dezvăluit specialistul.

Foto: pixabay.com

Citește și...