Angela Merkel a explicat de ce nu poartă mască de protecție

Publicat: 30/06/2020 | 16:56
Angela Merkel a explicat de ce nu poartă mască de protecție

Angela Merkel a explicat de ce nu poartă mască de protecție. Cancelarul german a fost întrebat care este motivul și a decis să răspundă onest. 

După ce Merkel a făcut mai multe apeluri publice ca nemții să poarte mască de protecție pentru a evita răspândirea coronavirusului, presa a observat un detaliu contradictoriu. 

Cancelarul Germaniei nu a fost văzut cu mască în public, scrie DPA. La întâlnirea sa recentă cu președintele francez Emmanuel Macron, Merkel a fost întrebată de jurnaliștii prezenți de ce respectă regulile pe care le sugerează cetățenilor. 

„Vor fi și alte ocazii”

„Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm”, a răspuns ea.

„Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune când şi unde merg la cumpărături. Vor fi şi alte ocazii când voi purta cu siguranţă mască”, a mai spus, pe un ton glumeț, politicianul.

Merkel i-a asigurat pe cei prezenți că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania.

Nici președintele SUA, Donald Trump, nu poartă mască în aparițiile publice, și a fost aspru criticat de presa de peste Ocean și nu numai. 

În Germania, până azi s-au înregistrat 195.399 de cazuri de infectare cu coronavirus și 9.041 de morți.

La nivel mondial, până la această oră 10.449.151 de oameni au fost confirmați cu coronavirus, iar numărul morților a depășit 509.000.

Cele mai afectate state din lume sunt SUA și Brazilia, cu 2.683.301 și 1.370.488 de bolnavi de Covid-19. În ultimele zile, Rusia și India înregistrează o creștere accelerată a îmbolnăvirii, însă țări ca Italia și Spania au reușit să ajungă la puține cazuri noi. 

Foto: Shutterstock

Citește și...