Medicul Claudiu Stamatescu, după accidentarea lui Valentin Mihăilă: ”Ambulanța a intervenit puțin mai târziu decât ar fi trebuit”!

Publicat: 03/11/2018 | 12:40

Medicul Claudiu Stamatescu a spus, după accidentarea lui Valentin Mihăilă, că fotbalistul a fost inconştient între 30 de secunde şi un minut și că avea convulsii şi mandibula blocată. Mai mult, medicul este de părere că ambulanța a intervenit puțin mai târziu decât ar fi trebuit.

Doctorul echipei CSU Craiovei, Claudiu Stamatescu, a dat asigurări că jucătorul oltenilor este acum în afara oricărui pericol.

„Este recuperat în totalitate. A făcut toate investigaţiile necesare, pentru a evita o anumită afecţiune ascunsă. A rămas la Iaşi, sub supravegherea unui medic de la Poli, şi a făcut investigaţii suplimentare, tomograf, iar starea lui este foarte bună. Era foarte bine încă din momentul în care ajunsese la spital. Avea o jenă la nivelul mandibulei, avea o mică durere la braţ, pentru că a căzut cu capul pe braţul stâng, însă totul este ok.” 

Medicul a precizat că fotbalistul a fost inconștient între 30 de secunde și un minut și că e posibil ca ambulanța să fi intervenit mai târziu decât ar fi fost normal.

CITEȘTE ȘI: GROAZĂ PE STADIONUL DIN IAȘI! MIHĂILĂ, INCONȘTIENT PE GAZON, MARTICI SE ROAGĂ PENTRU VIAȚA LUI! VIDEO

Claudiu Stamatescu, medicul echipei CSU Craiova: ”Mihăilă şi-a revenit înainte de a fi urcat în ambulanţă”

Medicul spune că jucătorul era inconștient atunci când a ajuns lângă el. Avea convulsii și manibula blocată. Totodată, același medic transmite că – din punctul său de vedere – ambulanța a intervenit puțin mai târziu decât ar fi trebuit.

„Era inconştient când am ajuns la el, avea un fel de convulsii, mandibula blocată. În astfel de situaţii, e foarte periculos să intri în panică. Aveam de lucrat şi cu jucătorii care erau agitaţi şi efectiv nu ne dădeau spaţiu să facem ce trebuie pentru primul ajutor. Mihăilă şi-a revenit înainte de a fi urcat în ambulanţă, a fost inconştient între 30 de scunde și un minut. La spital era deja conştient, dar trebuia să-l transportăm acolo pentru a-i face toate investigaţiile. Sunt destul de frecvente astfel de situaţii, în special în box, dar viaţa lui putea fi pusă în pericol. E posibil ca ambulanţa să fi intervenit puţin mai târziu decât ar fi fost normal, dar când a intrat Mihăilă începuse să-şi revină”, a spus Stamatescu.

Claudiu Stamatescu, medicul echipei CSU Craiova: ”Laurențiu Rus a fost tot timpul lângă Valentin”

Doctorul a mai spus că Laurenţiu Rus, cel care l-a lovit pe Valentin Mihăilă cu pumnul în zona gâtului, a mers la spital şi a fost tot timpul lângă acesta.

Fotbalistul în vârstă de 18 ani a fost transportat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iași după ce s-a prăbușit pe gazon în urma unui pumn primit în zona gâtului din partea jucătorului gazdelor, Laurenţiu Rus, care a fost eliminat imediat din joc.

Valentin Mihăilă a fost imobilizat cu un guler cervical, urcat în ambulanţă şi dus la spital. În locul său a fost introdus Fedele. Meciul a fost câștigat de CSU Craiova, scor 3-0.