Metode să scapi repede de răceală

Publicat: 23/11/2017 | 23:41
Metode să scapi repede de răceală

Există soluţii la îndemână care să ne scape de viruşi rapid, fără să fie nevoie să apelăm la un tratament medicamentos. Iată câteva metode să scapi repede de răceală. 

Metode să scapi repede de răceală. Răceala poate fi înlăturată mai uşor dacă urmăm câţiva paşi simpli, fără să fie nevoie să trecem pe la farmacie. Încă de la debutul acestei afecţiuni supărătoare ne confruntăm cu neplăcerile date de nasul înfundat, durerile de cap, frisoane, dureri în gât, tuse, strănut.

Răceală poate duţă între 3 şi chiar 12 zile, în funcţie de organismul fiecăruia dintre noi. Specialiştii recomandă câteva sfaturi simple pentru a va putea recupera mai rapid, evitând efectele adverse ale medicamentelor.

Metode să scapi repede de răceală. Odihna şi hidratarea fac minuni în lupta contra răcelii

Metode să scapi repede de răceală. Ceaiurile din plante, sucurile din fructe proaspete şi supa de pui hidratează şi ajută organismul să se întărească, menţinând hidratarea în parametrii optimi. Ceaiurile îndulcite cu miere şi cu lămâie au numeroase beneficii şi sunt indicate pentru a calma durerile din gât şi tusea. Supa de pui călduţă ajută la decongestionarea mucoaselor şi menţine saţietatea.

Încercaţi să evitaţi băuturile care conţin alcool şi cafeaua, deoarece pot accelera deshidratarea organismului din cauza efectului diuretic. Iar pentru că printre simptomele răcelii se numără şi oboseală sau ameţelile, specialiştii recomandă odihnă prelungită. Menajaţi-vă, staţi în pat şi încercaţi să dormiţi cât mai mult în această perioadă pentru că somnul ajută organismul să se refacă rapid.

Metode să scapi repede de răceală. Alimentaţia corectă reface rapid organismul

Metode să scapi repede de răceală.  Pe lângă inhalatiile de abur, băile fierbinţi cu sare grunjoasă şi frecţiile cu oţet, este de luat în seamă şi o alimentaţie potrivită în perioade în care ne chinuie răceala. Trebuie înlăturate  alimentele procesate care necesită mai multă energie pentru a fi digerate. Ghimbirul, usturoiul sau hreanul pot fi adăugate în salate, iar pe lângă gustul puternic aromat, ele au proprietăţi antiseptice, distrug viruşii şi bacteriile, uşurează respiraţia, înlătură guturaiul şi ajută organismul să se refacă în ritm rapid.

Metode să scapi repede de răceală.  Studiile au demonstrat că persoanele care consumă usturoi în stare naturală răcesc mai rar, iar durata bolii este mai scurtă cu simptome mai puţin intense. De asemenea, uleiul de oregano luptă împotriva inflamatiilor, având proprietăţi antioxidante care grăbesc vindecarea. Mai mult, bananele conţin magneziu, fier, potasiu şi zinc, minerale ce ajută la întărirea sistemului imunitar, luptând şi împoriva unor eventuale tulburări gastrointestinale ce pot însoţi viruşii de sezon.

 

Citește și...