Mourinho și Guardiola se contrează pe tema deciziei TAS!

Publicat: 15/07/2020 | 14:49
Mourinho și Guardiola se contrează pe tema deciziei TAS!

După ce Jose Mourinho a criticat dur decizia TAS privind iertarea clubului Manchester City de suspendarea primită pe o perioada de 2 ani, Pep Guardiola le cere rivalelor să accepte această decizie.


Cele mai tari bilete de pariuri, analize, oferte, cote și pronosticuri le găsiți zilnic exclusiv pe pariuri1x2.ro!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus penalizarea clubului Manchester City de la 30 de milioane euro la 10 milioane și a anulat suspendarea de 2 ani ce interzicea grupării engleze să participe în cupele europene.

Jose Mourinho critică această decizie și și-a spus clar punctul de vedere. „În orice caz, este o decizie ruşinoasă, fiindcă dacă City nu este vinovată, atunci nu trebuia sancţionat cu o amendă. Dacă nu eşti vinovat, nu ar trebui să fii amendat. Dacă sunt vinovaţi, atunci decizia este tot o ruşine şi ar trebui excluşi din competiţie. Nu ştiu dacă City este vinovată sau nu, însă în orice caz este o decizie ruşinoasă” a declarat Mourinho, înaintea partidei Newcastle – Tottenham.

„Cred că acesta va fi sfârşitul fair-play-ului financiar, fiindcă nu are sens. Aş dori să-l văd folosit într-un mod corespunzător. Acum vorbim despre Manchester City, dar în trecut alte cluburi au fost într-o situaţie asemănătoare. Cred că e mai bine să deschidem uşa circului şi să lăsăm toată lumea să se bucure”, a adăugat portughezul.

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola anunță că a fost „o zi bună pentru fotbal”. „Dacă încălcăm regulile, am fi fost sancţionaţi. Clubul a considerat că ceea ce a făcut este corect, iar trei judecători au spus că noi am acţionat corespunzător. La cei care au spus că am trişat şi am minţit, nu a existat prezumţia de nevinovăţie. Ştiu că este neplăcut pentru cluburi de elită că (Manchester) United, Liverpool şi Arsenal. Nu trebuie să le cerem permisiunea să fim acolo. Merităm să fim acolo. Băieţi, acceptaţi asta”, a declarat spaniolul, ce a răspuns și criticilor venite din partea rivalului portughez. „Ar trebui să ni se ceară scuze. Dacă am greşit, vom accepta categoric deciziile. Avem dreptul să ne apărăm când credem că ceea ce am făcut este corect.”