Niki Lauda, în stare critică! Fostul campion la F1 a fost supus unui transplant pulmonar

Publicat: 03/08/2018 | 15:46

Niki Lauda, fost campion mondial de la Formula 1 de trei ori, trece prin momente delicate! El a suferit o operație de transplant din cauza unor “boli severe a plămânilor” și, deși, intervenția chirurgicală “a fost un succes”, starea lui s-a înrăutățit la câteva. Celebrul sportiv se află la o clinică din Viena, titrează theguardian.com.

În vârstă de 69 de ani, fostul campion al Formulei 1 a fost operat ieri la spitalul AKH. Potrivit celor mai noi informaţii apărute în presa internaţională, starea lui Niki Lauda s-a înrăutățit, însă, în ultimele ore.

“Din cauza unei afecţiuni pulmonare severe, Niki Lauda a fost supus astăzi (n.r.: joi) unui transplant pulmonar la AKH Viena. Transplantul a fost realizat cu succes de Walter Klepetko, şeful secţiei de chirurgie toracică, şi Konrad Hotzenecker. Vă rugăm să arătaţi înţelegere, deoarece familia nu va face nicio declaraţie publică”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei medicale.

Citește și: Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Jean Todt, cel mai bun prieten al neamțului, a făcut anunțul. “Este momentul să…!”

Niki Lauda e triplu campion în Formula 1, câștigând campionatele din 1975, 1977 și 1984. El a rămas implicat în circuit și după retragere, în prezent fiind conducător și acționar al echipei Mercedes.

Citește și...