Noi detalii uluitoare din dosarul „Projekt Maramureș”. Cum erau „aduşi pe calea cea bună” copiii cu deviaţii psihice şi probleme comportamentale

Publicat: 03/09/2019 | 15:17

Dosarul centrului „Projekt Maramureş” de la Vişeu de Sus conturează, la simpla vedere, infracţiunile de care sunt acuzaţi liderul organizației, dar şi lucrătorii săi, toţi arestaţi preventiv pentru trafic de minori şi alte fapte de crimă organizată. (VEZI ȘI: INFERNUL DIN MARAMUREȘ. COPIII ERAU SEDAȚI CA SĂ “DEA BINE LA CONTROL”. CINE ERAU COMPLICII LIDERILOR REȚELEI)

Instanţa şi-a motivat decizia şi arată că probele procurorilor DIICOT validează acuzaţiile aduse, astfel că cel mai bine pentru societate, la acest moment, este ca toți cei cinci să rămână după gratii. Detaliile cazului scot la iveală tratamentele degradante, ireale, la care o mână de copii cu probleme fie psihice, fie fizice, unii bolnavi, erau supuşi.

„În programele Projekt Maramureş sunt prevăzute în scop de reabilitare o multitudine de activităţi recreative, menite să stimuleze dorinţa de linişte şi de integrare a tinerilor, de regulă în mijlocul naturii, beneficiind de educaţie multidisciplinară prin intermediul unor specialişti în pedagogie, psihologie şi diverse activităţi lucrative”, se arată în dosar.

„Excluşi de la orice formă de continuare a studiilor, li se confiscă actele de identitate…”

În realitate, notează instanţa, „tinerii sunt excluşi de la orice formă de continuare a studiilor, li se confiscă actele de identitate, bunurile personale (în principal cele care ar facilita posibilitatea de comunicare cu lumea exterioară) şi sunt supuşi unor metode dure şi brutale de aşa-zisă educaţie, promovate de Schumann Bert Sieghard în baza unor convingeri educative personale”. (NU RATA: COPII DIN GERMANIA, ȚINUȚI ÎN SCLAVIE ÎN MARAMUREȘ. REȚEAUA DE TRAFIC DE MINORI, CARE FUNCȚIONA DE CINCI ANI, A FOST DISTRUSĂ)

Bătăi repetate, legare cu funii, privare de hrană…

„Acestea presupun în realitate aplicarea unor metode barbare asupra minorilor, prin aducerea şi ţinerea acestora în condiţii de veritabilă sclavie, fiind exploataţi prin obligarea lor la executarea unor munci fizice epuizante, dincolo de capacităţile lor, şi îndeplinirea unor servicii lucrative (în sensul legii penale), exercitându-se asupra lor acte de constrângere fizică adesea extremă (bătăi repetate, privare de hrană, lipsire de libertate prin închiderea într-un aşa-zis «arest», exercitarea unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor şi în ignorarea voită a unor consecinţe grave pentru organismul lor, legarea cu funii, înhămarea la căruţă alături de animale, ţinerea deliberată a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie etc.) şi verbală, constând în umilinţe şi acte specifice torturii.

Toate acestea sunt de natură să creeze grave traume psihice şi fizice minorilor, unii dintre ei având intenţii suicidale din această cauză”, se mai arată în actele dosarului.

„Metodele” germanului sfidează logica, potrivit specialiștilor

Tratamentele aplicate de cetăţeanul neamţ copiilor nu coincid cu niciun argument logic care trebuie avut în vedere când vorbim de copii cu probleme comportamentale, au susținut specialişti în psihologie, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA.

Aceştia arată că un copil trimis la îndreptare nu trebuie supus unor acte de tortură, ca metodă, iar astfel de practici nu fac altceva decât să adâncească golul dintre copil şi societate. (VEZI ȘI: CETĂȚEAN BRITANIC URMĂRIT PENTRU TRAFIC DE MINORI, PRINS ÎNTR-O LOCALITATE DIN JUDEȚUL ARAD)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...