Nora lui Prigoana este o poeta sensibila

Publicat: 28/08/2008 | 00:00

Consolare. Prietenii fetei spun ca adolescenta se refugiaza in versuri ca sa-si aline suferinta cauzata de disparitia tatalui ei si de plecarea lui Silvius Claudia Voicu O fire romantica si extrem de sensibila, Romina Gingasu, iubita lui Silvius Prigoana, a suferit mult cand acesta s-a intors in Statele Unite, acolo unde-si face studiile. Afectata de perspectiva ca isi va revedea proaspatul prieten abia la iarna, in vacanta de Craciun, adolescenta a plans doua nopti la rand. Prietenii tinerei spun ca Romina s-a refugiat in poezie, dupa ce tatal ei s-a stins din viata, iar acum o macina si dorul de Silvius. „Romina este eleva in clasa a X-a, la Colegiul National „Gh. Sincai”, profilul filologie, intensiv engleza. Este pasionata de literatura si are de gand ca, intr-o zi, sa-si publice poeziile. Simona, fosta iubita a lui Silvius, tot poezii scria? Uneori, este nevoie si de minte, nu numai de frumusete”, ne-a spus o prietena de-a Rominei, intr-un mesaj primit pe celebra adresa de mail a redactiei pont@cancan.ro. Aceeasi prietena, careia, de altfel, Romina ii face confidente adesea, ne-a asigurat de dragostea sincera pe care aceasta i-o poarta lui Silvius. „Defectul ei este ca pune suflet in tot ceea ce face, mai ales in relatia cu Silvius. Sunt sigura ca dupa ce domnul Prigoana o va cunoaste, va avea o impresie foarte buna”, ne-a mai marturisit amica adolescentei, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Visul

Iubirea a uitat de noi de cand tu ai plecat, Ne-a lasat striviti de eternitate si plansu-mi e neincetat, Parca niciodata nu am cules atatea lacrimi Mancand tacuta din flacari de lumini, Chiar cu pretul aflari lumii stinse Nimic nu confera valoarea lacrimilor prelinse. Suntem calauziti dupa aceleasi legi. As vrea sa-mi povestesc despre tine dar tu nu intelegi. De ce imi ingrop fata in perna cand mi te amintesc Si vad doar un chip adorabil ceresc? Nu valoarea viselor lucreaza in mine ci interesul De a te vedea cu tot dinadinsul! Privesc ratacita spre fereastra opaca Vad amintire vie incetosata Si-mi reflecta simturi aprinse in mine Mai precis iubirea pt tine In ritmuri de cuvinte nerostite prin speranta Si-n scanteieri de vise pline de credinta! Intr-o luminoasa zare am intrat . E numai stingherul vis si pacat. E sufletul cuprins de greu De dorul dupa tine,tatal meu! Nu vreau vise, nu vreau sa ascult povesti! Eu te simt si stiu unde esti Ma vezi si te mandresti ca sunt fiica ta! E doar un vis….dar TE IUBESC, TATA!

Demonul din tine

Versurile de acum 5 ani, Atat de calduroase, Schimbate in lacrimi, Devin atat de dureroase! Prima mea poezie, intitulata „CATRE TINE, TATA!”, Trecuta de 5 ani prin lacrimi si zambet, Imi arata inima de copil tot neschimbata, Arata curajul si primul meu cuget. Ma retrag intre cuvinte, Pentru a ajunge in locuri, Ce pot patrunde doar cu minte Si schimb versuri pe alocuri! Ai devenit muza mea, poetul pentru care scriu, Cu suflet vesel si pustiu, Eu pun un vers pe hartie, Tu ma contrazici si il schimbi in o mie. Ne jucam serios cu cuvintele, Dar nu uit ca tu imi esti parintele, Inchid ochii si te simt dupa mers, Dar eu sunt pierduta in vers. Imi schimbi cuvintele, ma contrazici cu gandirea, Sunt versuri ce le intelegi cu firea, Dar tu ma cuprinzi si ma iei in lumea lor, Te rog!, lasa-ma in mijlocul versurilor! Nu te vad, simt doar o prezenta sacra, Cu o gandire malitioasa si acra, Cand vine vorba de scrisele randuri, Si contrazicerea in ganduri. E doar un demon ce-ti fura imaginea, Il priveam ore si apoi fugea, Mi-am dat seama prea tarziu, Ca nu am loc in acest spatiu. Se zbate iubirea de tata in mine, Simt cum ma indrept de mana cu tine, Spre un cer alb si spre lumi curate, Fara gandiri si versuri cu lacrimi udate. Dar ma trezesc tot la aceeasi masa, In fatza mea cu un demon ce vegheaza, Sa arunc stiloul din mana nu ma lasa, Sufar prea mult dar crede ca nu imi pasa. Prefer sa ma ascund intr-un insignifiant urlet, Decat sa privesc un ceresc zambet, Plin de demoni si de nori , Anuntand ziua cand o sa mori. Tacuta si pierduta in vers, Astept sa imi spui ca ma iubesti, Dar taci si doar ma privesti… si asa va fi mereu……

Citește și...