O mașină cu numere românești a fost văzută lângă locuința fostului spion rus Serghei Skripal înainte de atacul neurotoxic

Publicat: 30/07/2018 | 20:04
O mașină cu numere românești a fost văzută lângă locuința fostului spion rus Serghei Skripal înainte de atacul neurotoxic

O mașină cu numere de înmatriculare românești a fost văzută de mai multe ori în apropierea locuinței fostului spion rus Serghei Skripal, cu o săptămână înainte de atacul neurotoxic care l-a vizat pe acesta și pe fiica sa, Iulia, relatează Daily Mail, potrivit Mediafax.

Potrivit martorilor, unul dintre pasagerii din mașină era o femeie. Un alt martor a afirmat că vehicului a fost observat de „patru ori cu o săptămână de incidentul neurotoxic”.

O dată a fost văzută la garajul Wilton Road. Mașina avea numere de înmatriculare în România și patru pasageri„, a adăugat martorul.

Pe data de 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații, și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Ulterior, s-a demonstrat că cei doi au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Novicioc.

La câteva luni după atacul de la Salisbury, alte două persoane au fost expuse substanţei neurotoxice în orașul Amesbury, una dintre acestea decedând.

Citește și...