O minoră de 15 ani din Botoșani a fost violată de profesorul ei. Acum nu mai poate vorbi, iar medicii sunt neputincioși

Publicat: 20/09/2018 | 11:34
O minoră de 15 ani din Botoșani a fost violată de profesorul ei. Acum nu mai poate vorbi, iar medicii sunt neputincioși

O minoră de 15 ani din Botoșani a fost violată de profesorul ei. Acesta, în vârstă de 49 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale sub acuzaţia de viol. Anunțul a fost făcut de Maria Carp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție. Conform informațiilor transmise către mass-media, profesorul este acuzat că pe 3 septembrie ar fi întreținut un raport sexual cu o minoră de 15 ani, prin ”constrângere fizică și morală”.

”Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, sub aspectul comiterii infracţiunii de viol, iar în cursul zilei de astăzi (n.r.- joi) bărbatul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a afirmat Carp.

Minora de 15 asni susține că a fost violată de profesor la marginea unei păduri

Inițial, fata a fost atât de șocată de drama prin care a fost obligată să treacă, încât nu a spus nimic părinților. Totuși, e s-a confesat unui psiholog, spunându-i acestuia că a fost victima unui viol care s-a petrecut la marginea unei păduri. Totul a ieșit la iveală abia după două zile, iar părinții fetei l-au reclamat pe profesor. Însă evenimentele au luat o turnură neașteptată, fiindcă fata – pe fondul șocului prin care a trecut –  nu mai poate vorbi și a fost internată la psihiatrie. Părinții fetei spun că profesorul de sport s-a oferit să o ajute pe fată, după ce aceasta voia să se mute la alt liceu. Ea practică atletismul. După ce a stat de vorbă cu profesorul, bărbatul a vrut să plece cu mașina, iar fata l-a rugat să o lase în oraș.

Numai că profesorul a dus-o pe fată la marginea orașului, iar acolo, conform primelor declarații ale fetei, a violat-o.

Citește și ”Cristian Pomohaci și-a recunoscut vionovăția. A fost condamnat la închisoare.”

Mama fetei spune că a fost sunată de psiholog: ”M-a sunat un psiholog şi mi-a spus despre starea copilului. I-a spus să urce în maşină ca să discute. După discuţia asta, el a venit la maşină şi i-a spus că s-a rezolvat şi a întrebat-o unde vrea să meargă. Ea i-a spus că la mama la serviciu. A trecut de unde lucrez eu.”

Directorul liceului este șocat de cele întâmplate

Directorul liceului unde predă profesorul este şocat de cele auzite și dă de înțeles că nu s-ar fi așteptat niciodată la așa ceva: “Are o vechime în liceul nostru de aproape 15 ani şi chiar nu a avut absolut nicio problemă. Din august şi-a luat concediu fără plată un an de zile. Cu toate că ea era o fată foarte bună, sportivă, cu medalii.” 

După incident, fata nu mai vorbește, astfel că poliţiştii au cerut ajutorul specialiştilor de la Protecţia Copilului. Tânăra a fost internată la secţia de Neuropsihiatrie Infantilă. Organele de anchetă s-au prezentat la sediul instituţiei nostre cu tânăra şi cu mama acesteia pentru a putea fi evaluată. Din primele discuţii avute cu aceasta, am înţeles că nu s-a putut afla prea multe pentru că avea o reticență în a comunica. Tocmai de aceea a fost necesară internarea ei”, a declarat Sebastian Colbu, director DGASPC Botoşani.

Citește și ”Ce au descoperit polițiștii despre românul dispărut la Istanbul în urmă cu trei săptămâni”