O rețetă ușoară și sănătoasă de creveți prăjiți cu usturoi. Se prepară rapid și sigur mânânci tot din farfurie!

Publicat: 20/04/2020 | 16:15
O rețetă ușoară și sănătoasă de creveți prăjiți cu usturoi. Se prepară rapid și sigur mânânci tot din farfurie!

Dacă v-ați săturat de carnea de miel, de porc sau de pui, vă propunem să schimbați puțin meniul și să vă orientați către fructele de mare. Creveții sunt alegerea perfectă. Sănătoși și ușor de preparat, aceștia vor da o altă savoare meselor dumneavoastră.

Creveți prăjiți cu usturoi: o rețetă gustoasă și ușor de preparat

Chiar dacă Paștele nu a trecut, iar din meniul tradițional al românilor nu fac parte și fructele de mare, încercați totuși această rețetă de creveți prăjiți și cu siguranță nu veți regreta. Pe lângă faptul că sunt extrem de gustoși, creveții sunt blânzi și cu silueta dumneavoastră, pentru că au puține calorii.

Un alt avantaj este că se gătesc foarte ușor. Dacă v-am convins să includeți în meniul acestor zile și creveții, trebuie să știți că există câteva reguli atunci când îi gătiți. În primul rând, nu vă feriți să cumpărați creveți congelați. După decongelare, sunt gata pentru a fi preparați. În general, creveții se strică foarte repede, așa că vă puteți păcăli în momentul în care vă decideți să-i cumpărați proaspeți.

Așadar, creveții congelați reprezintă varianta ideală. Îi puteți decongela dacă îi lăsați peste noapte la frigider sau îi puteți pune într-un castron, sub jetul de apă rece.

Ingrediente pentru rețeta de creveți prăjiți cu usturoi:

  • o pungă de creveți congelați
  • 50 g de unt
  • câțiva căței de usturoi (în funcție de preferințele fiecăruia)
  • puțin ulei de măsline
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 70 ml de vin alb sec
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Cum preparați cea mai bună rețetă de creveți cu usturoi

După ce creveții s-au decongelat în totalitate, puteți să vă apucați de treabă. Într-o tigaie, puneți la încins untul și uleiul de măsline. Usturoiul trebuie tocat cât mai mărunt, înainte de a-l pune în tigaie. Așteptați să se topească untul în totalitate, înainte de a face aceast lucru. În momentul în care vedeți că usturoiul începe să se schimbe la culoare, adăugați și creveții.

După ce ați pus și sucul de lămâie, dar și vinul, lăsați creveții pe foc aproximativ 3 minute. După aceea, trebuie să îi întoarceți pe partea cealaltă. După alte 3 minute, aceștia vor fi gata. Trebuie să fiți atenți să nu-i prăjiți în exces, pentru că se vor întări.

Puneți sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia. De asemenea, dacă vă place mâncarea cu paprika, puteți adăuga și peste creveți. Tocați pătrunjelul mărunt și adăugați-l deaspura creveților. Aceștia se servesc calzi.