Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru: „Am semnat ordinul după 12 noaptea. Nu știu ce spune MAI”

Publicat: 27/08/2018 | 13:30

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat, luni (27 august) că în timpul protestelor din 10 august nu s-a aflat în centrul mobil de comandă. Ea a explicat că a fost„într-o clădire din clădirile care aparţin de guvern” și că ordinul de evacuare a pieţei a fost dat după miezul nopţii.

Speranța Cliseru mai spus că a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice pe baza informaţiilor de la Jandarmerie. Declaraţiile prefectului vin în contextul în care jandarmii au susţinut că au primit ordin din partea Speranţei Cliseru la ora 23.11.

„Violenţele care necesitau restabilirea ordinii publice s-au întâmplat mult mai târziu, când s-a dat foc la fel de fel de elemente de mobilier urban Nu are importanţă unde erau. (Ordinul – n.r.) Era de restabilirea ordinii publice. Nu putea să eliberăm un spaţiu şi pe străzi să se întâmple acte de vandalism sau de terorism. Cred că era după 12 noaptea (când am semnat ordinul – n.r.). (…) Nu ştiu ce spune MAI şi eu spun ce spun eu. ”Eu nu m-am aflat în centru de comandă. Nu existau două centre. Eu nu m-am aflat în centru. Centrul mobil este într-un vehicul mobil. Eu m-am aflat într-o clădire din clădirile care aparţin de guvern, dar nu în clădirea guvernului. Nu aveam niciun monitor, a spus Speranţa Cliseru, potrivit Mediafax.

Citește și...