Raed Arafat, declarații îngrijorătoare: „Nu mai este obligatorie, pentru că nu avem!”

Publicat: 29/07/2020 | 20:46
Raed Arafat, declarații îngrijorătoare: „Nu mai este obligatorie, pentru că nu avem!”

Raed Arafat a făcut declarații îngrijorătoare despre evoluția pandemiei de coronavirus în România în ultimele zile. 

Șeful DSU a dezvăluit, pentru Europa Liberă, că izoleta nu mai este obligatorie, pentru că numărul pacienților a devenit mult prea mare.

„La început era obligatorie transportarea cu izoleta la spital a pacienților cu COVID-19. Acum nu mai este, pentru că numărul pacienților este mare. La început era, da. Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem. Ne-ar trebui sute de izolete sau zeci de izolete într-un oraș ca să putem transporta pe toți. Nu putem aștepta după izoletă. Nici în alte țări nu o folosesc, s-a folosit la început, când erau cazurile puține”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat a precizat că ambulanțele se nebulizează, se dezinfectează și li se șterg suprafețele.

Viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat, miercuri, că va fi introdusă obligativitatea purtării măștilor în zona pietonală din Centrul Vechi.

Centrul Vechi al Capitalei are un grad foarte mare de infectare, având în vedere numărul celor care o frecventează.

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanență noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului București. Am indicat ca o zonă care are un grad de infecție foarte mare, având în vedere zona restrânsă și numărul celor care frecventează acea zonă, Centrul Vechi al municipiului București”, a declarat, la Digi24, viceprimarul general din București.

Foto: Inquam Photos