Klaus Iohannis, despre revenirea la stare de urgență! „Decizia se poate lua doar în măsura în care…”

Autor:
Publicat: 29/07/2020 | 19:20
Klaus Iohannis, despre revenirea la stare de urgență! „Decizia se poate lua doar în măsura în care…”

Klaus Iohannis susţinut miercuri o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, după o ședință la care au luat parte mai mulți membri ai Guvernului. Președintele a vorbit despre situația delicată în care se află România din cauza epidemiei de coronavirus și despre o posibilă revenire la starea de urgență.

Numărul de noi cazuri de infectarea cu virusul COVID-19 a crescut considerabil în ultima săptămână, aducând România în topul sumbru al celor mai afectate țări din Europa. În acest context, Klaus Iohannis a vorbit despre situația actuală și în ce condiții ar putea să fie reintrodusă starea de urgență. (CITEȘTE ȘI: PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS, DESPRE CEI 79.9 MILIARDE DE EURO PRIMIȚI DE LA BRUXELLES: „VOM FI ÎN SITUAŢIA DE A RECLĂDI ROMÂNIA”)

„Decizia reintrării în starea de urgență se poate lua doar dacă specialiștii îmi spun că nu există o altă soluție. Vreau să cred că românii vor o altă soluție, că românii vor respecta regulile, să nu ajungem în situația în care nu mai putem controla răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuși să depășim această epidemie rezonabil, să nu mai avem un număr mare de cazuri noi. Consider reintrarea în starea de urgență, care ar afecta libertăți și drepturi civile, o ultimă soluție.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, apel către români

În cadrul conferinței, Klaus Iohannis a făcut un apel la români și i-a rugat să respecte măsurile de protecție impuse, pentru că doar așa epidemia poate să fie ținută în frâu. (VEZI ȘI: KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA! SALARIILE UNOR BUGETARI AU CRESCUT CU 25%. CINE BENEFICIAZĂ DE ACEASTĂ SCHIMBARE)

„Am ajuns de la câteva zeci de cazuri pe zii la peste 1.000 de cazuri noi. E clar că trebuie să facem ceva, sunt măsuri simple. Masca e o măsură simplă. Nimeni nu poartă mască de plăcere, dar așa putem combate virusul. Cealaltă măsură e distanțarea socială și este impusă. Trebuie să fim realiști. Ce vrem? Să dăm frâu bolii să ajungem o națiune bolnavă? Eu personal sunt convins că ne dorim să îngrădim răspândirea acestei pandemii.”, a mai spus președintele.