Preşedintele Klaus Iohannis, despre cei 79.9 miliarde de euro primiți de la Bruxelles: „Vom fi în situaţia de a reclădi România”

Publicat: 22/07/2020 | 17:29
Preşedintele Klaus Iohannis, despre cei 79.9 miliarde de euro primiți de la Bruxelles: „Vom fi în situaţia de a reclădi România”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe tema fondurilor europene cu reprezentanţi ai Guvernului, care vine după acordul de la Bruxelles, în care România a primit 79.9 miliarde de euro pentru relansarea economică.

La sfârșitul discuțiilor, președintele României a anunțat că suma nu va fi folosită doar pentru a relansa economia României, ci și pentru reconstrucția țării.

Avem nevoie de un plan

„Este o sumă foarte mare și vom relansa și reconstrui România. Este o veste foarte, foarte bună. Pentru a folosi acești bani, trebuie să ne facem un plan solid, bun, aplicabil. Imediat după ce am revenit de la Bruxelles cu această sumă foarte mare, am convocat o echipă guvernamentală cu care am discutat aceste lucruri. Nu, nu a fost prima întâlnire pe această temă, ca să nu zică cineva că am stat și am așteptat”, a declarat Klaus Iohannis.

La întâlnire au participat prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanţelor publice, Florin Cîţu, şi ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş.

A testat ultimul tip de Ford

Tot miercuri, Klaus Iohannis a fost în vizită la Uzina Ford din Craiova. „Am avut ocazia astăzi, sigur, să văd și noul model. Am făcut un test drive, mi-a plăcut mașina, și cred că este important ca România să fie cunoscută pentru astfel de unități, astfel de uzine de mare succes.

Și nu este un secret pentru nimeni – industria automotive, deci producția de mașini – această industrie este vitală pentru România, dar nu numai că este vitală.

Aici, în România, industria automotive se poate dezvolta încă foarte, foarte mult. Avem potențial. Acum vom avea și banii pentru a face investițiile care transformă România în așa fel încât să fie mult mai atractivă pentru investitorii și din domeniul automotive, sigur, și din toate celelalte domenii”, a declarat Klaus Iohannis.