Klaus Iohannis a promulgat legea! Salariile unor bugetari au crescut cu 25%. Cine beneficiază de această schimbare

Autor:
Publicat: 24/07/2020 | 21:27
Klaus Iohannis a promulgat legea! Salariile unor bugetari au crescut cu 25%. Cine beneficiază de această schimbare

Vineri a fost promulgată o nouă lege de către Klaus Iohannis. Prin noua lege se acordă o majorare salarială de până la 25% bugetarilor care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat.

Astfel, după promulgarea legii, bugetarii care vor primi o majorare de până la 25% provin din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională. (CITEȘTE ȘI: PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS, DESPRE CEI 79.9 MILIARDE DE EURO PRIMIȚI DE LA BRUXELLES: „VOM FI ÎN SITUAŢIA DE A RECLĂDI ROMÂNIA”)

Legea are ca obiect de reglementare completarea anexei nr.VI la Legea-cadru nr. 153/2017, în sensul acordării unei majorări salariale de până la 25% personalului „care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate secret de stat” din familia ocupaţională de funcţii bugetare apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Salariile au crescut cu 25%

Noua lege are în vedere doar un anumit segment de bugetari și oferă o creștere de până la 25% a salariului. Această mărire este stabilită în funcție de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinu. (VEZI ȘI: PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS CERE PARLAMENTULUI SĂ EXPLICE CE SUNT CARANTINA ȘI IZOLAREA: „NU E MOMENTUL SĂ DISPERĂM DAR NICI SĂ LĂSĂM GARDA JOS”)

„Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/soldă de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite. Categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului prevăzut (…) se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul/avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces”, se arată în actul normativ.