Reacția MApN, după ce militarul din Focșani s-a sinucis

Publicat: 05/05/2018 | 20:24
Reacția MApN, după ce militarul din Focșani s-a sinucis

Militarul în vârstă de 22 de ani de la Unitatea Militară 01470 din Focşani, care s-a sinucis sâmbătă cu arma din dotare, a fost testat psihologic în luna februarie a acestui an şi a fost declarat apt pentru serviciul militar, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, soldatul Maricel Oanele a fost încadrat la Batalionul 81 LAROM „Alexandru cel Bun” Focşani în luna decembrie 2016, era necăsătorit şi nu a participat la misiuni în teatrele de operaţii.

„Astăzi, 5 mai, în jurul orei 13.55, în timpul executării serviciului de pază la U.M. 01470 din Focşani, soldatul Oanele Maricel, încadrat la Batalionul 81 LAROM, s-a împuşcat cu arma din dotare. Personalul unităţii a apelat imediat Serviciul Unic de Urgenţă – 112, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul militarului”, se precizează în comunicatul MApN.

Pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la nivelul unităţii a fost constituită o comisie administrativă, condusă de şeful de stat major al Batalionului 81 LAROM, şi a fost informat Parchetul Militar Vrancea, se menţionează în comunicatul citat.

Citește și...