Românul răpit în Libia apare într-un video al teroriștilor! Anunțul MAE

Autor: Cristian Blanuta
Publicat: 27/08/2018 | 18:10

Un inginer român a fost răpit, pe 14 iulie, în Libia, de o grupare teroristă necunoscută! La mai bine de o lună de la dispariția sa, românul apare într-o înregistrare alături de un bărbat, în timp ce pe fundal se află alte două persoane înarmate.

În înregistrare, răpitorii nu cer nicio sumă de bani, ci cer implicare din partea autorităților libiene și din partea companiei pentru care lucra românul.

CITEȘTE ȘI: ONU CERE ELIBERAREA IMEDIATĂ A ROMÂNULUI RĂPIT ÎN LIBIA. LA BUCUREȘTI, O CELULĂ DE CRIZĂ A FOST ACTIVATĂ

MAE a reacționat imediat și a anunțat că face verificări pentru a stabili dacă persoana care apare în imagini e românul răpit, scrie stiripesurse.ro.

Publicată de ‎علي الورفلي‎ pe Duminică, 26 August 2018

”Celula de criză interinstituţională, care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Libia, a luat notă de difuzarea pe internet a unui material video referitor la acesta. Autorităţile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituţională convocată de către MAE, verifică, în regim de urgenţă, autenticitatea filmului. Având în vedere specificul acestei operaţii, procedurile de verificare pot să dureze. Celula de criză interinstituțională precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen.

Celula de criză interinstituţională este în contact permanent cu autoritățile centrale și locale libiene, reprezentanții companiei angajatoare, precum și familia cetățeanului român.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia”, este anunțul MAE.

Un inginer român şi alţi trei colegi de-ai lui care lucrau pentru o companie petrolieră din Sahara au fost răpiţi şi duși într-un loc necunoscut.

Citește și...