Secretele omului care conduce a doua cea mai mare bancă. El e cel mai cool bancher din România: are un Harley Davidson, umblă cu skate-ul prin Bucureşti şi… La 44 de ani, turcul, devenit român cu acte în regulă, visează să traverseze America pe două roţi

Publicat: 14/06/2017 | 00:00

CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vi-l prezintă astăzi pe... cel mai cool bancher din România! Este vorba despre Omer Tetik, care conduce a doua cea mai mare bancă de la noi, Banca Transilvania, şi care are o pasiune uşor neobişnuită pentru un bancher: motoarele! (VEZI ŞI: Imagini cu bossul băncii Raiffeisen printre protestatarii din Piaţa Victoriei)

Omer Tetik are în garaj, ca orice pasionat de motoare, un Harley Davidson. În cazul lui, un Harley Davidson Fat Bob. Pe lângă superba motocicletă, CEO-ul Băncii Transilvania mai deţine un scuter Vespa şi o maşină de colecţie, Corvette Stingray, din 1972.

„Am fost fascinat de motociclete încă din copilărie. Când eram la facultate am văzut filmul Easy Rider (n.r. – producţie din 1969, cu Denis Hopper, Jack Nicholson şi Peter Fonda) şi am luat atunci o hotărâre: într-o zi o să am un Harley Davidson”, spunea Omer Tetik într-un interviu pentru Ziarul Financiar. (CITEŞTE ŞI: E mereu sobru, la costum, dar de data aceasta… Avem imagini cu SOŢUL ALINEI GORGHIU aşa cum nu ţi-l închipuiai! – EXCLUSIVITATE CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România)

După ce şi-a îndeplinit această dorinţă, de-a lungul timpului schimbând mai multe modele de Harley Davidson, Omer Tetik visează acum să parcurgă celebrul drum Route 66, ce străbate Statele Unite de la Est la Vest! „Route 66, de la coastă la coastă în USA, este fără îndoială o drumeţie pe care mi-aş dori să o întreprind. Şi poate un drum în jurul Toscanei”, adăuga Omer Tetik în acelaşi interviu pentru ZF.

Având în vedere ambiţia bancherului de 44 de ani, ne putem gândi că aceste obiective, parcurgerea Route 66 şi străbaterea Toscanei, sunt ca şi realizate.

De origine turcă şi născut în Germania, Omer Tetik este cetăţean român. Este căsătorit cu o româncă, Alexandra, cu care are doi copii. Bancherul a fost căsătorit anterior cu Sorana Paşcu, una dintre fiicele cunoscutului politician român Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedintele Parlamentului European şi fost ministru al Apărării în Guvernul Năstase.

Potrivit ZF, printre pasiunile celui mai cool bancher de la noi se mai numără, în afară de motoare, baschetul, mersul cu bicicleta, lectura şi… datul cu placa. „Încă fac plimbări cu longboard (un fel de skateboard mai lung) pe stradă. Anul trecut am primit un longboard electric, Evolve Bamboo Series, de la soţia mea şi mă distrez foarte bine când mă plimb prin oraş”, a mai spus Omer Tetik în acelaşi interviu pentru ZF. (VEZI ŞI: Am aflat culisele unei tranzacţii istorice, de 164 de milioane de euro. Cum s-au încoronat fraţii Dedeman ”împăraţi” în Cotroceni: ”Au spart banca!”)

Omer Tetik a preluat conducerea Băncii Transilvania în urmă cu patru ani, pe când aceasta era a treia bancă din România. Sub conducerea lui Tetik, Banca Transilvania a urcat o poziţie în topul băncilor de la noi, fiind acum pe locul doi, şi a ajuns, de la o capitalizare de 577 de milioane de euro în 2013 la una de peste două miliarde de euro în 2017. (CITEŞTE ŞI: Averea lui Victor Becali e pe ducă! Banca i-a luat zeci de case şi imobile. Ce s-a întâmplat cu vărul lui Gigi Becali)

Citește și...