Șeful Consiliului Județean Giurgiu, protest din izolare: „Arest la domiciliu fără faptă”

Publicat: 28/07/2020 | 20:16
Șeful Consiliului Județean Giurgiu, protest din izolare: „Arest la domiciliu fără faptă”

Șeful Consiliului Județean Giurgiu protestează din izolare. Bărbatul susține că DPS face un abuz.

Marian Mina se află în izolare de cinci zile, deși a făcut două teste pentru coronavirus și ambele au ieșit negative. El acuză DSP de abuz şi spune că este „în arest la domiciliu, fără faptă”.

Șeful Consiliului Județean Giurgiu a declarat, azi, pentru Mediafax, că este doar contact direct al şefului ISU Giurgiu, vecinul său, care a fost confirmat pozitiv și cu care s-a întâlnit în 19 iulie câteva zeci de secunde.

„S-a făcut anchetă epidemiologică, iar vineri m-au sunat de la DSP Giurgiu şi mi-au adus la cunoştinţă că trebuie să stau în carantină la domiciliu. Urma ca luni să fiu contactat şi să mi se facă testul pentru coronavirus. Sincer, nu ştiu ce caut acasă şi nu ştiu dacă sunt sau nu în carantină.

Conform legii, cei de la DSP erau obligaţi ca în termen de 8 ore să îmi fie înmânată decizia de carantinare la domiciliu pe care nu am primit-o însă”, a spus Mina.

DSP nu l-a contactat

Politicianul a precizat și că nimeni de la DSP nu l-a mai contactat pentru a i se face testul, dar și-a făcut două teste consecutive, iar ambele au ieșit negative.

„De 5 zile stau închis în casă în baza unui comunicat de presă emis de DSP Giurgiu. Am două rânduri de teste negative concludente şi, cu toate acestea, sunt prizonier la domiciliu şi sunt verificat de forţele de ordine dacă nu cumva am încălcat condiţiile arestului la domiciliu fără faptă”, a spus Mina.

Acesta i-a explicat situaţia în care se află şi secretarului de stat Raed Arafat, care i-a transmis că fără o decizie de carantinare nu există carantină.

„Cu toate acestea nu risc să ies din izolarea la domiciliu pentru că poliţia mă verifică acasă, dacă ies, mă pot sălta de pe stradă”, a mai declarat șeful CJ Giurgiu.

Marian Mina va depune plângeri penale împotriva conducerii DSP Giurgiu.