Andrea Bocelli s-a declarat „umilit” de măsurile impuse de pandemie în Italia!

Publicat: 28/07/2020 | 17:08
Andrea Bocelli s-a declarat „umilit” de măsurile impuse de pandemie în Italia!

Cântărețul de operă Andrea Bocelli a declarat că s-a simțit „umilit și jignit” de măsurile impuse în Italia din cauza coronavirusului.

El a recunoscut, de asemenea, că a încălcat regulile și a crezut că gravitatea pandemiei fusese exagerată.

Comentariile sale vor surprinde pe mulți, întrucât devenise un simbol al unității naționale în vremea stării de urgență. 

În Duminica Paștilor, Bocelli a cântat singur la o catedrală din Milano, într-un spectacol transmis în direct, numit Music for Hope.

Artistul a vorbit despre restricțiile impuse de pandemie la o conferință în Senatul Italiei la care au participat politicieni din opoziție, scrie BBC.

„Nu credeam că este corect sau sănătos să stau acasă la vârsta mea”

Bocelli, care are 61 de ani, a spus că nu a respectat regulile de blocare „pentru că nu credeam că este corect sau sănătos să stau acasă la vârsta mea”.

El a adăugat: „Nu am putut ieși din casă chiar dacă nu am comis nicio crimă. Am o anumită vârstă și am nevoie de soare și vitamina D”.

Bocelli a sugerat, de asemenea, că alți cetățeni ar trebui să „refuze să respecte regulile”.

El a spus că a crezut că focarul a fost exagerat și că nu cunoaște pe nimeni în terapie intensivă: „Deci, pentru ce era tot acest simț al gravității? Să refuzăm să respectăm această regulă. Să citim cărți, să ne mișcăm, să ne cunoaștem, să vorbim, să dialogăm”.

Bocelli, care are doi trei copii, a criticat, de asemenea, decizia guvernului italian de a redeschide școlile.

„Am o fiică în vârstă de opt ani și este de neconceput că acești copii vor trebui să meargă la școală împărțiți de o bucată de plexiglas și ascunși în spatele unei măști. Este de neconceput ca școlile să fie închise atât de repede și cu aceeași viteză să fie redeschise cluburile de noapte, unde tinerii nu merg să învețe, ci să-și disperseze creierul”, a spus el.

În Italia, în prezent măștile de față sunt obligatorii pe transportul public și în magazine, iar distanța socială a unui metru este necesară în spațiile publice.

Foto: Shutterstock