A fost confirmat încă un caz de coronavirus la TVR! Anunțul oficial al postului de televiziune publică

Publicat: 28/07/2020 | 18:24
A fost confirmat încă un caz de coronavirus la TVR! Anunțul oficial al postului de televiziune publică

Crește numărul angajaților de la TVR care au contractat noul coronavirus (SARS-CoV-2). Astăzi a fost confirmat al șaselea caz, iar reprezentanții postului de televiziune publică au făcut un anunț oficial.

Citește și: Cum influențează anotimpurile pandemia de coronavirus

A fost confirmat al șaselea caz de coronavirus la TVR

Conform Serviciului de Comunicare al TVR, un alt angajat s-a infecat cu COVID-19; acesta este al șaselea. În plus, s-a luat legătura cu medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei și “s-au au luat măsurile necesare în acest caz. Persoana depistată pozitiv este supravegheată zilnic”.

Nu rata: S-a descoperit legătura dintre iarba de mare, heparină și noul coronavirus. SARS-CoV-2 ar putea fi păcălit să se lipească de celule-momeală 

“Datorită programului de lucru la domiciliu, acest al șaselea caz nu are niciun contact la locul de muncă. Facem precizarea că acesta cât și cele anterior depistate, sunt cazuri fără legătură unul cu celelalte. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse.

Reamintim regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii TVR:

 Purtaţi mască facială, având acoperite atât gura cât şi nasul. Masca se schimbă la 4 ore sau când se umezeşte;
 Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;
 Nu staţi în grupuri mai mari de 3 – 4 persoane.
 Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;
 Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);
 Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;

 Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului), se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol din TVR.

Află și: A fost descoperit un nou simptom pentru coronavirus! Este primul care apare

Primul angajat al Televiziunii Române depistat cu coronavirus a fost anunțat pe 9 iulie. În țara noastră, bilanțul persoanelor diagnosticate cu boala rară din China a ajuns la 47.053, iar cel al morților, la 2.239. Potrivit celor mai noi informații, în ultimele 24 de ore, au fost depistate pozitiv alți 1.151 de oameni; de la începutul crizei sanitare în România s-au vindecat 26.128 de persoane de COVID-19.