Şefului Poliţiei Române i se cere DEMISIA, în urma scandalului din MAI provocat de agentul pedofil: „Am aflat că testele nu sunt relevante”

Publicat: 09/01/2018 | 13:58
Şefului Poliţiei Române i se cere DEMISIA, în urma scandalului din MAI provocat de agentul pedofil: „Am aflat că testele nu sunt relevante”

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă. Ea a spus că este este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Citeşte şi: EXCLUSIV Descoperire şocantă în locuinţa agentului de la Rutieră. Poliţistul pedofil păstra în calculator imagini cu minori şi… ”Era obsedat de…” Informaţie de ultimă oră: Ofiţerii de la Omoruri l-au supravegheat pe Eugen Stan 24 de ore înainte de a fi reţinut! Aveau date că…

De asemenea, ministrul de Interne Carmen Dan a afirmat că testele psihologice folosite pentru evaluarea poliţiştilor nu au licenţe. Ea a spus că aşteaptă ca şeful Serviciului Omoruri din Poliţia română „să facă un pas în spate”, un gest similar fiind aşteptat şi din partea şefului Departamentului Control Intern de la Poliţia Rutieră.

„Am constatat că foarte rapid Poliţia Română a făcut o informare prin purtătorul de cuvânt, cu referire la testările psihologice. O anchetă internă urmează la nivelul Poliţiei Rutiere. Am constatat că niciunul dintre şefii acestui poliţist nu a înţeles să-şi asume responsabilitatea.Am aflat că testele nu sunt relevante. Cred că toţi aţi putut constata că la venirea mea la MAI nu am schimbat oameni.

Citeşte şi: Seful politistului pedofil, eliberat din functie! Decizie de ULTIMA ORA

Sunt total nemulţumită de explicaţiile pe care le-am primit. Sunt foarte nemulţumită de conducerea Poliţiei Române. Niciunul nu a ieşit să dea explicaţii publice.
Din păcate, această atitudine e o constantă pe care îmi asum că n-am putut să o schimb în primul an de mandat. Am văzut că a fost demis Vornicu, cel care îl folosea ca şofer pe Eugen Stan, deşi era încadrat ca agent.

Citeşte şi: Eugen Stan, pedofilul poliţist din Capitală, suspectat în alte 15 cazuri! Dezvăluiri halucinante

Dar ce s-a întâmplat cu cazul de tentativă de viol? S-a stat mai mult de un an pe acest dosar, în timp ce el acorda amenzi, adică era activ, ultima amendă fiind din decembrie. Cum de nimeni dintre cei care aveau atribuţii de cunoaştere a poliţistului nu a ştiut de aceste devieri comportamentale. Ce s-a întâmplat cu şefii care au aflat de astfel de acuze la adresa unui poliţist. Probabil este un caz izolat, dar cu repetiţie. Nu înţeleg de ce informaţia primară, din 5 ianuarie, a fost raportată cu întârziere către ministru.

Citeşte şi: Imagini de la violul fetiţei de 7 ani, care a căzut în mâinile poliţistului pedofil. Eugen Stan s-a recunoscut în aceste filmări şi şi-a asumat fapta

I-am cerut la un moment dat domnului Despescu, şeful IGPR, să aibă o discuţie cu şeful serviciului omoruri. Aflu acum că faptele din dosarul din 2009 s-au prescris. Nu vom putea face paşi înainte în formula aceasta.
Poliţia Română are nevoie de o schimbare”
, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan.

Citeşte şi: EXCLUSIV Descoperire şocantă în locuinţa agentului de la Rutieră. Poliţistul pedofil păstra în calculator imagini cu minori şi… ”Era obsedat de…” Informaţie de ultimă oră: Ofiţerii de la Omoruri l-au supravegheat pe Eugen Stan 24 de ore înainte de a fi reţinut! Aveau date că…

Poliţistul de la Brigada Rutieră a agresat sexual doi fraţi în dimineaţa zilei de 5 ianuarie

Citeşte şi: Dan Negru a răbufnit: „Pedofilia merită pedeapsa cu moartea!”

Vă reamintim că Eugen Stan a agresat în liftul unui bloc din sectorul 6 al Bucureştiului o fată şi un băiat, de 4, respectiv 9 ani. Imaginile instalate în lift au surprins toate momentele. În vârstă de 47 de ani, suspectul lucrează în calitate de şofer la Brigada Rutieră. Tatăl micuţilor agresaţi de agent era la serviciu, iar mama lor se afla internată în spital, astfel încât băiatul şi fetiţa au fost lăsaţi în grija naşei lor.

În weekendul care tocmai s-a scurs anchetatorii l-au căutat într-o zonă de 50 străzi în jurul locului unde a avut loc atacul. Până ce făptaşul să fie prins, poliţiştii au audiat şapte persoane, dar niciuna nu a fost reţinută. Aproape 100 de oameni au sunat în ultimele zile la 112 pentru a sesiza că l-ar fi văzut pe suspect. Toate astea, după ce Poliţia Capitalei a dat publicităţii imagini cu el.