Șoc la Iași. Milionar român condamnat la cinci ani de închisoare pentru fraudă imobiliară

Publicat: 02/03/2020 | 18:52
Șoc la Iași. Milionar român condamnat la cinci ani de închisoare pentru fraudă imobiliară

Omul de afaceri Ioan Zapodeanu, unul dintre cei mai bogați din Iași, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel Iași nu este definitivă, în același dosar mai fiind condamnat avocatul ieșean Lucian Drâmbă, Gineta Roman și Mariana Popa. Cei trei au primit câte patru ani de închisoare cu executare. (NU RATA: UNUL DINTRE CEI MAI BOGAȚI ROMÂNI, ACUZAT CĂ ORGANIZA ORGII SEXUALE CU MINORE)

Zapodeanu este acuzat că ar fi fost complice la o schemă infracțională în urma căreia ar fi obținut un teren de aproape 7.000 de metri pătrați, pe care se află și câteva clădiri. Procurorii au precizat că, pe 29 ianuarie 2008, Gineta Roman, în calitate de director general al unei societăţi comerciale, folosindu-se de sprijinul lui Lucian Drîmbă şi la solicitarea lui Ioan Zapodeanu, ar fi dispus restituirea unui teren de 6.700 de metri pătraţi, pe aproximativ 1.500 de metri pătraţi fiind construcţii şi clădiri.

Filmul faptelor

„În scopul ascunderii originii ilicite a bunurilor imobile provenite din săvârşirea de infracţiuni, suspectul Zapodeanu Ioan, prin mandatar soţia sa, Zapodeanu Dumitriţa, a încheiat un contract de vânzare-cumpărare, prin care a transferat surorii acesteia din urmă, respectiv suspectei Călin Oana Roxana, o cotă parte de 5/100 din imobilul respectiv,  pentru suma de 65.000 lei. Ulterior, în urma unui partaj voluntar, suspectul Zapodeanu Ioan a transferat în totalitate cumnatei sale terenul şi construcţiile contra sultei de 20.000 euro”, au arătat anchetatorii.

DNA a stabilit prejudiciul la 1,5 milioane de euro însă în timpul procesului acesta a fost calculat la aproximativ 300.000 de euro. (VEZI AICI: STENOGRAME EXPLOZIVE ÎN DOSARUL ”MINORE PENTRU BOGĂTAȘI)

Citește și...