Ştiai că luna naşterii ne afectează destinul? Citeşte explicaţiile din punct de vedere ştiinţific!

Publicat: 04/11/2012 | 16:19
Ştiai că luna naşterii ne afectează destinul? Citeşte explicaţiile din punct de vedere ştiinţific!

Lăsând deoparte astrologia şi privind lucrurile din punct de vedere ştiinţific, abia recent cercetătorii au început să investigheze serios probleme zilei în care cineva s-a născut şi ce influenţa are aceasta asupra destinului unei persoane.
 

Ştiai că luna naşterii ne afectează destinul?

Astfel, fără referiri la planete, ascendent şi decani, s-a constatat că există, într-adevăr, corelaţii între luna naşterii şi anumite particularităţi ale devenirii unei fiinţe umane de-a lungul vieţii, informează descopera.ro.

Spre exemplu, un studiu realizat de Institutul Max Plank pentru Cercetări Demografice din Rostock, Germania spune că speranţa de viaţă după vârsta de 50 de ani pare să depindă de existenţa unor factori care acţionează în timpul vieţii intrauterine şi în primele luni după naştere şi care au un efect asupra susceptibilităţii la diferite boli în cursul vieţii adulte.

Ştiai că luna naşterii ne afectează destinul?

Aceste constatări se potrivesc cu date rezultate din studii anterioare şi care arătau că, la începutul secolului trecut, bebeluşii născuţi toamna aveau, în medie, o greutate mai mare la naştere (şi, prin urmare, şanse mai bune de a supravieţui) în comparaţie cu cei veniţi pe lume în celelalte anotimpuri. În generaţiile recente, aceste diferenţe s-au estompat, ca urmare a îmbunătăţirii standardelor de sănătate publică în ceea ce priveşte îngrijirea mamei şi a copilului.

Alte studii leagă cu ceva mai multă precizie luna naşterii cu probabilitatea apariţiei anumitor tulburări de sănătate la persoanele respective. Astfel, Asociaţia Medicală Canadiană a publicat, recent, un studiu ce arăta că, în cazul copiilor născuţi în decembrie, era mai probabil ca aceştia să fie trataţi pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD), comparativ cu copii născuţi în ianuarie. Probabilităţile erau, au calculat statisticienii, cu 39% mai mari.