E unul dintre cei mai cunoscuți infractori din țară. Temutul „Passaris de România” a fost săltat de Brigada Specială a Poliției după un tun dat cu finul unui politician celebru

Publicat: 16/07/2019 | 17:17

Captură de proporții a polițiștilor români. Unul dintre cei mai cunoscuți infractori români, Constantin Cojocaru, zis „Passaris de România”, a fost capturat acum două zile la Oradea și arestat preventiv pentru 30 de zile. Devenit celebru după ce a comis nenumărate fapte penale, de la furt, tâlhărie, crimă sau evadare, Cojocaru, care e originar din Iași, a fost cercetat și în alte țări, precum Serbia sau Germania, pentru tunurile sale. (VEZI ȘI: Grecii au cerut românilor să-l extrădeze pe temutul Passaris, iar noi avem decizia instanței!)

Ultimul l-a dat în Oradea, zilele trecute, complice fiindu-i nimeni altul decât finul europarlamentarului Vasile Blaga. Coriolan Pop Bruchental (57 de ani) este cercetat sub control judiciar de anchetatorii din Oradea.

„Cei doi sunt bănuiți de polițiștii bihoreni că, în noaptea de 7 spre 8 iulie a.c., în intervalul orar 23.00 – 06.00, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o locuință din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras un ceas de mână bărbătesc și două portmonee cu acte personale, carduri bancare și 2.600 de lei, provocând un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bihor.

Luat cu „mascații” de la centru

Infractorul ieșean mai este bănuit că, în noaptea de 13 spre 14 iulie, a escaladat o locuință din Oradea, de unde a furat bunuri de 50.000 de euro. Ar fi fost ajutat de același Bruchental, care i-a fost complice. Surse din Poliție au precizat că, pentru a evita problemele la capturarea lui “Passaris de România, oamenii legii din Oradea au cerut ajutor de la centru. O echipă de „mascați” din cadrul Poliției Române a mers, astfel, pe 14 iulie, pentru a ajuta la prinderea temutului infractor.

Citește și...