Celebra interpretă de muzică populară Ileana Ciuculete s-a stins din viaţă, marţi, pe patul de spital, cauza fiind o ciroză galopantă ce a apărut în urma unei hepatite C nedescoperite la timp. Vestea morţii artistei a îndurerat o ţară întreagă, Ileana Ciuculete numărându-se printre cele mai apreciate cântăreţe de muzică populară de la noi. Cancan.ro, site-ul nr.1 din România, transmite live imagini de la biserica Costeasca din Chitila, acolo unde este depus trupul neînsufleţit al artistei.

UPDATE 21:14 - Emilia Ghinescu a făcut o declaraţie emoţionantă la ieşirea din biserică, atât despre pierderea bunei ei prietene, Ileana Ciuculete, dar şi despre starea din acest moment a soţului regretatei cântăreţe, Cornel Galeş: "Vreau să mi-o amintesc aşa cum era ea, cum am cunoscut-o eu, mereu veselă şi plină de viaţă. Cornel este distrus şi spune că nu ştie cum va trece de ziua de mâine, nu-şi poate imagina ziua de mâine pentru că el rostul pe Pământul ăsta nu şi-l mai vede fără "zâna" lui şi aşteaptă cât mai repede să se ducă lângă ea".

Emilia Ghinescu
Emilia Ghinescu

UPDATE 20:33 - Horia Moculescu şi-a exprimat la rândul lui regretul pentru trecerea prematură în nefiinţă a Ilenei Ciuculete: "Mama ei trăieşte acum sentimentul acela de a-ţi îngropa copilul matur. Faptul că moare atât de neaşteptat lasă aşa de nepregătite sufletele celor din jur încât e greu să te echilibrezi. Dacă a luat-o aşa, înseamnă că Dumnezeu a iubit-o. În România problema mare este o lipsă de simţ. Majoritatea artiştilor îşi dăruiesc tot pentru muncă, muzică" a declarat Horia Moculescu în direct, la TV.

UPDATE 20:00 - În biserică şi-au făcut apariţia Cornelia Catanga şi Grigore Leşe. Catanga nu a rezista şi, răpusă fiind de durerea de a o pierde pe Ileana Ciuculete, s-a aşezat în genunchi alături de mama regretatei cântăreţe.

UPDATE 19:28 - Duhovnicul Ilenei Ciuculete, cel care a fost chemat chiar la dorinţa regretatei cântăreţe pentru a-i alina sufletul înainte de sfârşitul atât de neaşteptat, a povestit în direct despre ultimele discuţii avute cu Ileana Ciuculete: ”Duminică după-amiază am fost solicitat de familie să-i fac nişte rugăciuni. Am vorbit cu ea şi era încrezătoare. Eu ştiam de toată evoluţia bolii. De fiecare dată când înregistra un disc venea la biserică ca să-i meargă bine. În calitate de duhovnic eu sunt convins că Dumnezeu a chemat-o în corul îngerilor ca să cânte şi acolo”.

UPDATE 18:47 - La sicriul Ilenei Ciuculete a ajuns şi mama ei, care a fost susţinută de cei dragi. Cuvintele rostite de bătrână la căpătâiul fiicei ei le-a sfâşiat sufletul celor prezenţi: Copiluţa mea, copiluţa mea frumoasă! Gospodina mea! Frumoasa mea! Tot aici, copila mea, te găsesc? M-aşteptam să fii vie să vorbim amândouă! Copiluţa mea cuminte şi frumoasă. Copila mea, dragostea mea! Copila mea, se apropie timpul să nu mai fii aici, copila mea, sufletul meu, frumoasa mea! Nu mai am cuvinte să te mai strig, toate le-ai avut frumoase şi bune, nu se mai poate. Pleci de aici de la mămica ta, de la copiii tău şi de la fratele tău. Nu mai simţim nicio durere pentru că ajungi acolo unde a vrut Dumnezeu să ajungi. Copilul meu, nu pot să te mai ţin în braţe pentru că ai capacul! Nu te pot uita niciodată, fata mea", a rostit printre şiroaie de lacrimi mama Ilenei Ciuculete.

Mama Ilenei Ciuculete este îngenunchiată de durere.
Mama Ilenei Ciuculete este îngenunchiată de durere.

UPDATE 18:24 - Rosa, fiica lui Aurelian Preda, a transmis un mesaj emoţionant pentru Ileana Ciuculete, pe care îl puteţi citi AICI.

Fiica lui Aurelian Preda a venit la căpătâiul Ilenei Ciuculete pentru a-şi aduce un ultim omagiu. Sursă foto: wowbiz.ro.
Fiica lui Aurelian Preda a venit la căpătâiul Ilenei Ciuculete pentru a-şi aduce un ultim omagiu. Sursă foto: wowbiz.ro.

UPDATE 17:56 - Mara Bănică a povestit în direct despre discuţia emoţionantă pe care a avut-o cu Cornel Galeş, soţul regretatei Ileana Ciuculete: ”Eram convinsă că e o glumă. L-am sunat pe Cornel şi l-am întrebat. Cornel a început să plângă. Mi-a zis ”Mara, sunt cu puiul meu în braţe. Puiul meu e aici nu pot să o trezesc, vor să o ducă la morgă”. Pe 28 feruarie nu a existat petrecere sau emisiune... Împreună erau legaţi, Cornel nu va mai fi întreg de acum înainte”.

Mara Bănică a fost foarte apropiată de Ileana Ciuculete şi Cornel Galeş.
Mara Bănică a fost foarte apropiată de Ileana Ciuculete şi Cornel Galeş.

UPDATE 14:44 - La căpătâiul Ilenei Ciuculete a venit şi buna ei prietenă şi colegă de scenă, Ionela Prodan. Cântăreaţa a fost copleşită de durere şi, după ce a ajuns lângă sicriul Ilenei, a sărutat crucea cu lacrimi şiroindu-i pe obraji. (detalii & foto - AICI)

"Ce pot să vă spun este că a plecat un om adevărat. Atâta putere, atâta demnitate umană fantastică. Să nu lase nimic, nimic, niciun semn de durere. Nu a suportat compasiunea. Sunt sigură că ea ştia. Nu se poate ca un corp atât de bolnav să nu simtă. A strâns în ea atâta durere, să nu ştie nimeni, să plece cu acel zâmbet superb. Eu sunt mai puţin cu cântecul. Am fost sunată de televiziuni şi am spus: 'Staţi puţin, e o greşeală, să nu faceţi vreo prostie, verificaţi'. Nu am întâlnit niciodată un om cu atâta putere. Să o odihnească Dumnezeu acolo unde este, în ceruri. Eu mi-am pierdut tatăl fetelor şi... rămâi singur în durerea ta. Dumnezeu să îi întârească să treacă peste această pierdere fantastică", a spus Ionela Prodan, după ce a ieşit din biserică.

Ionela Prodan a fost de-a dreptul copleşită de durerea pierderii bunei ei prietene, Ileana Ciuculete, iar atunci când a ajuns la căpătâiul acesteia a sărutat cu lacrimi în ochi crucea de lângă sicriu.
Ionela Prodan a fost de-a dreptul copleşită de durerea pierderii bunei ei prietene, Ileana Ciuculete, iar atunci când a ajuns la căpătâiul acesteia a sărutat cu lacrimi în ochi crucea de lângă sicriu.

”Nu, Doamne! Mă rog să nu fie adevărat! O cunosc de când eram copil! Sunt în ŞOC, sper să fie o glumă proastă, Ileana Ciuculete era femeie puternică, ea nu a fost bolnavă nici măcar o secundă. O cunosc de când era un copilaş, avea 16-17-18 ani şi era deja vedetă, am cântat împreună de nenumărate ori. Nu am mai vorbit de câteva săptămâni, dar nu cred că poate fi adevărat, nu mi-a spus nimic”, a spus, plângând, Ionela Prodan, imediat după ce s-a aflat că Ileana Ciuculete s-a stins din viaţă.

UPDATE 13:30 Biserica unde este depusă Ileana Ciuculete se umple. Multe persoane continuă să vină să îi aducă un omagiu marii cântăreţe

UPDATE 12:50 Emilia Ghinescu a venit şi ea la biserică să îi aducă un omagiu Ilenei Ciuculete. Nici ea nu a putut să îşi ascundă lacrimile (DETALII AICI)

Emilia Ghinescu a izbucnit şi ea în lacrimi după ce şi-a văzut colega în sicriu
Emilia Ghinescu a izbucnit şi ea în lacrimi după ce şi-a văzut colega în sicriu

UPDATE 12:20 Maria Velicu a izbucnit în lacrimi atunci când şi-a văzut colega, pe Ileana Ciuculete, în sicriu. (DETALII AICI)

Mioara Velicu, în lacrimi
Mioara Velicu, în lacrimi

UPDATE 12:00 Numeroase persoane au venit la biserica Costeasca din Chitila pentru a o omagia pe marea intrepretă de muzică populară Ileana Ciuculete.

Ileana Ciuculete va fi înmormântată sâmbătă la cimitirul Străuleşti (citeşte AICI mai multe informaţii), acolo unde sunt şi peste 160 de poeţi şi prozatori de marcă, dar şi alte nume cu rezonanţă: Rodica Tapalagă, Geo Costiniu, Teodor Mazilu, Ion Oiţă (celebrul patron al restaurantului La Cocoşatu').

Cornel Galeş a mărturisit că ultima dorinţă a soţiei sale, Ileana Ciuculete, a fost ca acesta să o ţină de mână (DETALII AICI). "Îmi zicea să o strâng mai tare, mai tare, până i-am zis că nu am cum să o strâng mai tare de atât. În acel moment a răsuflat prelung şi a murit", a declarat bărbatul îndurerat (vezi AICI imagini cu el la priveghi).

Citeste despre:ileana ciuculete, ileana ciuculete a murit, ileana ciuculete biserica imagini live


Share On Facebook