Turiști români aflați în vacanță în Grecia, confirmați cu coronavirus

Publicat: 09/07/2020 | 18:22
Turiști români aflați în vacanță în Grecia, confirmați cu coronavirus

Doi români plecați în vacanță în Grecia au fost confirmați cu coronavirus. Află mai jos unde se află aceștia și cum se simt în prezent. 

Doi cetățeni români prezenți în Grecia au luat coronavirus. Unul dintre ei se află în Insula Thassos, iar celălalt în Paralia Katerini, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

„În continuarea informațiilor comunicate cu privire la situația turiștilor români aflați în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate astăzi de către autoritățile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetățean român aflat în Insula Thassos și un alt cetățean român aflat în Paralia Katerini au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19”, a anunțat MAE.

Românul din Thassos a fost deja transperat în unitatea hotelieră amenajată pentru efectuarea carantinei. Starea lui de sănătate este una bună. Reprezentanții oficiului consular au luat legătura cu turistul român și sunt pregătiți să acorde asistență consulară dacă va fi nevoie, scrie Antena 3.

Cetățeanul român din Paralia Katerini a contactat Consulatul General al României la Salonic și a comunicat faptul că testul pentru coronavirus i-a ieșit pozitiv. Și starea lui de sănătate este tot una bună.

Opt turiști au fost depistați pozitiv în ultimele 24 de ore, în zonele Thassos și Paralia Katerini. Într-adevăr, dintre aceștia sunt doi români. Datele oficiale din Grecia arată că ieri, la ora 18, aveam un număr total de persoane infectate de 3.622. Până acum s-au făcut 355.190 de teste”, a transmis Veronica Todor, corespondent Antena 3 în Grecia.

Procedura pentru turiștii testați în Grecia a fost schimbată

Potrivit informațiilor oficiale, procedura aplicabilă turiștilor care sunt testați pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Elene a fost modificată. Astfel, după efectuarea testării, persoanele în cauză își vor continua călătoria către destinația finală în așteptarea rezultatului, care este comunicat în 24 de ore. Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele testate să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv.

De asemenea, conform aceleiași surse oficiale, începând cu data 9 iulie 2020, completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) trebuie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de data călătoriei, și nu cu 48 de ore cum era valabil inițial.

Foto: pixabay.com