Românca infectată cu COVID-19 în Grecia s-a plimbat trei zile pe străzi înainte de a intra în carantină

Publicat: 07/07/2020 | 17:22
Românca infectată cu COVID-19 în Grecia s-a plimbat trei zile pe străzi înainte de a intra în carantină

Românca infectată cu COVID-19 în Grecia s-a plimbat trei zile pe străzi înainte de a intra în carantină. Femeia le-a mărturisit autorităților elene că nu a vrut să-și strice vacanța.

Potrivit presei locale, femeia a fost testată pozitiv pentru coronavirus la sosirea pe aeroport și trebuia să aștepte rezultatul la hotel. Hotelul, însă, nu era deschis așa că femeia a fost mutată în altă parte. (CITEȘTE ȘI: LISTA STATELOR DIN EUROPA UNDE ROMÂNII AU RESTRICȚII DE CĂLĂTORIE, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. 3 ȚĂRI NE-AU DAT DEJA “INTERZIS”)

Autoritățile elene n-au fost, însă, anunțate de această schimbare și au descoperit unde se afla românca abia după trei zile. Femia a declarat că nu a stat în cameră în această perioadă. Ea a ieșit să se plimbe pe insulă deoarece nu voia să-și strice vacanța.

Românca infectată cu COVID-19 va sta în izolare, la un hotel

Femeia este asimptomatică, iar din cauza faptului că a fost testată pozitiv cu SARS-CoV-2, va trebui să stea în izolare 15 zile, într-un hotel.

”Turista a venit alaltăieri în Creta, cu avionul direct acolo, astăzi a venit informația că a fost găsită pozitivă la virus. Problema a fost cu turista că ea a fost declarată la un alt hotel și autoritățile au căutat-o acolo, însă nu fusese niciodată cazată la hotelul respectiv pentru că nu se deschisese. Protocolul a fost ținut cum trebuia, toți turiștii care au venit în legătură cu ea sunt ținuți în carantină în următoarele 15 zile.

Este foarte bine că turista româncă nu prezintă simptomele, e în stare foarte bună și asta ne face să credem că totul va decurge cum trebuie și pentru ea și pentru restul turiștilor”, a spus un medic din Atena.