China a luat o decizie radicală pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Publicat: 04/07/2020 | 10:03
China a luat o decizie radicală pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

China a luat o decizie radicală pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Hotărârea a fost anunțată ieri în presa oficială din Beijing. 

În contextul pandemiei de coronavirus, China va închide toate piețele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea publică în urma răspândirii noului virus, scria ieri presa oficială de la Beijing, citată de agenţia EFE.

Închiderea celor 44.000 de piețe cu produse proapete va avea loc gradual, au anunțat autoritățile. 

Măsuri dure împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice

„Vor fi impuse restricţii comerţului şi sacrificării păsărilor vii”, a declarat Chen Xu, şeful Administraţiei Statale pentru Reglementarea Pieţei. De asemenea, acesta a precizat că guvernul chinez va lua măsuri dure de asemenea împotriva comerţului ilegal cu animale sălbatice şi împotriva consumului cărnii acestora, scrie Agerpres.

Autoritățile din China se concentrează în acest moment asupra monitorizării siguranţei sanitare a alimentelor comercializate în cele circa 44.000 de pieţe de produse proaspete, cum a fost cea din Wuhan, considerată a fi la originea pandemiei de COVID-19, sau piaţa Xinfadi din capitala Beijing, de unde pare să fi pornit recent un nou focar de coronavirus, care între timp a fost pus sub control.

O tulpină nouă de virus gripal, capabilă să genereze o altă pandemie, a fost identificată recent de oamenii de știință în China. Apărută recent, tupina se manifestă la porci, dar poate infecta și oamenii, spun cercetătorii citați de BBC. Specialiștii sunt îngrijorați că virusul ar putea suferi noi mutații, astfel încât să poată trece cu ușurință de la o persoană la alta și să se răspândească la nivel global. 

Virusul, pe care cercetătorii îl numesc G4 EA H1N1, se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele din căile respiratorii umane. Ei au găsit dovezi ale unor infectări recente la persoane care au lucrat în abatoare și fermele de porci din China.

Foto: pixabay.com