ULTIMA ORĂ! Incendiu la un azil vârstnici, în Suceava. 50 de persoane sunt evacuate

Publicat: 08/01/2019 | 10:07
ULTIMA ORĂ! Incendiu la un azil vârstnici, în Suceava. 50 de persoane sunt evacuate

UPDATE: 11.05 – Pompierii au reușit limitarea incendiului izbucnit la un azil vârstnici din Suceava doar la nivelul acoperișului. 60 de persoane au fost evacuate la parterul imobilului și nimeni nu a fost rănit.

Autoritățile sucevene au intrat în alertă maximă după ce un incendiu a izbucnit, marți, la un azil de persoane vârstnice din localitatea Vama din județul Suceava. 50 de persoane sunt evacuate la această oră. Potrivit ISU Suceava, arderea se manifestă doar la nivelul acoperișului.

Până acum nu au fost înregistrate victime, dar echipele de intervenție verifică în toate încăperile existența unor posibile persoane surprinse.

Cei aproximativ 50 de vârstnici se află la parterul imobilului și sunt evacuate. Autoritățile au intrat în alertă maximă pentru asigurarea misiunii medicale de transport și relocare a persoanelor evacuate.

Intervin șase autospeciale de stingere, o autoscară de intervenție, nouă echipaje medicale de prim-ajutor, o unitate de terapie intensivă mobilă și o ambulanță pentru victime multiple. Sunt mobilizați peste 70 de pompieri.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU LA O SALĂ DE JOCURI DE TIP ESCAPE ROOM! CINCI ADOLESCENTE AU MURIT

Un bărbat din Suceava a murit cu zile

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Dolheştii Mici, județul Suceava, a murit duminică, 6 ianuarie, chiar de Bobotează, într-un incendiu izbucnit în locuinţa sa.

Au ars bunuri din interiorul bucătăriei, dar a fost salvat restul casei, însă – din păcate – nu s-a mai putut face nimic pentru viața victimei. „La fața locului au intervenit imediat pompierii militari din Fălticeni şi Dolhasca, iar după localizarea incendiului în interiorul locuinţei a fost găsit trupul neînsufleţit al bărbatului”, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Cauza probabilă a incendiului este jarul căzut dintr-o sobă, cu acumulare de căldură, dar ancheta deschisă de autorități va lămuri exact cum s-au întâmplat lucrurile. Totuși, rudele bărbatului susțin că acesta era bolnav de epilepsie și că în timp ce întindea o perdea ar fi făcut o criză și a căzut pe plita încinsă.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU ÎNTR-UN MALL DIN PLOIEȘTI! PESTE 1.000 DE PERSOANE, EVACUATE VIDEO