Incendiu la o sală de jocuri de tip Escape Room! Cinci adolescente au murit

Publicat: 05/01/2019 | 08:57
Incendiu la o sală de jocuri de tip Escape Room! Cinci adolescente au murit

Cinci adolescente au murit şi un bărbat a fost rănit în urma unui incendiu izbucnit la o sală de jocuri tip Escape Room din oraşul Koszalin din nordul Poloniei, au anunţat autorităţile locale, citate de NBC News.

Joachim Brudzinski, ministrul de Interne al ţării, a transmis că victimele aveau 15 ani şi cel mai probabil serbau o zi de naştere.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU URMAT DE O EXPLOZIE ÎNTR-UN BLOC DIN TÂRGU MUREȘ! AU FOST 18 PERSOANE EVACUATE

Monika Kosiec, purtătorul de cuvând al poliţiei din Koszalin, a anunţat că victimele au fost scoase din clădire abia după ce incendiul a fost stins. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost transportat la spital cu răni grave. Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 17.00 (18.00, ora României).

În jocurile tip „Escape Room”, participanţii sunt închişi într-o cameră sau clădire şi trebuie să găsească indicii cu ajutorul cărora să părăsească încăperea.

Escape Room, jocul care creează dependență

Asa cum este prezentat de catre organizatori, jocul ofera o experienta reala de evadare, un grup de minim doi si maxim sase jucatori sunt incuiati intr-o camera, aleasa dinainte dintr-o oferta tematica bogata, ca de exemplu dormitor, inchisoare, hangar, depozit, pivnita si au la dispozitie de regula 60 de minute pentru a evada. Participantii vor colabora si isi vor pune din plin mintea la contributie pentru succesul echipei. In camerele misterelor se regasesc indicii ascunse, puzzle-uri si ghicitori, mesaje si coduri, ce asteapta sa fie dezlegate pas cu pas, pana la reusita finala: cheia ce deschide ultima incuietoare, cea a camerei din care vrei sa evadezi.

Genul acesta de activitate recreativa provoaca inteligenta, intuitia si spiritul de observatie, si stimuleaza lucrul in echipa pentru a descoperirea tuturor secretelelor, considera investitorii care au importat ideea din Austria, Ungaria Germania sau alte tari din Occident.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU ÎNTR-UN BLOC DIN SUCEAVA, POMPIERII AU EVACUAT NOUĂ PERSOANE. UN BĂRBAT A AJUNS LA SPITAL

Si jucatorii sunt incantati, desi fiecare camera inseamna numai o singura experienta, pentru ca odata gasite indiciile iar evadarea realizata, nici un jucator nu va mai repeta experienta in acelasi loc.

Complex. Fun. Stimulant. Este un mod de a scapa pentru o ora de grijile zilnice si de a intra intr-o lume a aventurilor. Mi-a creat o stare de buna dispozitie si energie. ” a povestit, in mediul virtual, Bogdan, unul din jucatori. Un altul sustine ca deja manifesta dependenta fata de acest gen de activitate .

”Foarte interesant, o varianta foarte creativa pentru o seara cu prietenii! Multe indicii de legat si dezlegat, foarte provocator, datator de dependenta”.