Un medic din Craiova şi-a scris pe uniforma din sala de operaţie că nu ia şpagă

Publicat: 10/05/2019 | 15:31

Un medic urolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a ales o vestimentaţie inedită, cu care se îmbracă în sala de operaţie, pentru a semnala că nu ia șpagă. (VEZI ȘI: SCANDAL ÎNTRE MEDICI, ÎN SALA DE OPERAȚIE, CU BOLNAVUL PE MASĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN CRAIOVA)

Chirurgul Mugur Riza și-a imprimat pe spatele bluzei mesajul: „#rezist. NU IAU ȘPAGĂ”. Medicul vrea ca, astfel, pacienţii să înţeleagă că el nu primeşte atenţii.

În martie, același chirurg a fost implicat într-un conflict, chiar în sala de operație. El a intrat în sala sterilă îmbrăcat cu hainele de stradă. De aici a pornit un schimb aprins de replici, când șeful secției i-a cerut colegului său să părăsească sala de operație.

A urmat o anchetă, iar medicul acuzat a motivat că tocmai se schimbase de uniformă şi că nu ar fi provocat niciun fel de scandal.

„Eram în blocul operator să iau cheia de la Tomescu, să mă schimb să plec la facultate şi acasă. Şi atunci Cosmin Mititelu, cu Drăgoescu şi instigându-l şi pe Tomescu au filmat”, a spus atunci Mugur Riza.

A avut câștig de cauză

Conducerea spitalului l-a chemat pe medic la Comisia de disciplină şi a fost sancţionat. (CITEȘTE ȘI: SCANDAL CU POLIȚIȘTI ÎNTR-O SALĂ DE OPERAȚII A SPITALULUI JUDEȚEAN DIN CRAIOVA)

Doctorul a fost concediat anul trecut în luna octombrie ca urmare a mai multor abateri disciplinare investigate în Comisia de disciplină a unității medicale. Mugur Riza a atacat însă în instanță concedierea și magistrații i-au dat câștig de cauză. Astfel că, de la 1 martie, medicul s-a întors la spital.

Citește și...