VIDEO INCREDIBIL. Scandal între medici, în sala de operație, cu bolnavul pe masă, la Spitalul Județean Craiova

Publicat: 08/03/2019 | 16:56

A fost din nou scandal la Spitalul Județean de Urgență Craiova, chiar în sala de operație, unde medicii urologi se pregăteau să opereze un pacient. Un coleg al acestora a intrat în sala sterilă în hainele de stradă. De aici a pornit un schimb aprins de replici, când șeful secției i-a cerut colegului său să părăsească sala de operație. Medicul este acum cercetat de comisia de disciplină și ar urma să fie sancționat. (VEZI ȘI: SCANDAL CU POLIȚIȘTI ÎNTR-O SALĂ DE OPERAȚII A SPITALULUI JUDEȚEAN DIN CRAIOVA)

“Medic: Nu mai intra în sală, în civil, te rog.

Dr. Mugur Riza: Ce zici, mă? 

Prof. dr. Paul Tomescu: Să nu mai intri îmbărcat așa în sală. Dă, bă, telefon la poliție, dă telefon la poliție. Spune că un intrus a intrat în civil în sala de operație”, se aude pe înregistrarea făcută în sală.

Pe imagini se vede cum doctorul Riza intră îmbrăcat în pantaloni și un pulover, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuși și fețele acoperite cu măști. Pe masa de operație se afla un pacient cu un diagnostic grav, de tumoră renală. (CITEȘTE ȘI: PACIENT ȚINUT ȘAPTE ORE PE MASA DE OPERAȚIE, DE UN CHIRURG CARE A REFUZAT SĂ ÎL OPEREZE)

„Evident că a fost perturbat. Faptul că dumnealui a pătruns în echipament civil, de stradă, în blocul operator, aduce o serie întreagă de riscuri de sănătate a pacientului. Și să nu mai spun că prin vociferările prin care le făcea ne-a perturbat”, spune unul dintre medicii martori la scandal.

Cum se apără medicul

Medicul acuzat spune că tocmai se schimbase de uniformă şi că nu a provocat niciun fel de scandal.

„Eram în blocul operator să iau cheia de la Tomescu, să mă schimb să plec la facultate şi acasă. Şi atunci Cosmin Mititelu, cu Drăgoescu şi instigându-l şi pe Tomescu au filmat”, spune medicul acuzat.

Conducerea spitalului l-a băgat pe medic în comisia de disciplină şi ar urma să fie sancţionat.

Doctorul Mugur Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie ca urmare a numeroaselor abateri disciplinare investigate în Comisia de disciplină a unității medicale. Acesta a atacat în instanță concedierea și magistrații i-au dat câștig de cauză. Astfel că, de la 1 martie, medicul Mugur Riza s-a întors la spital.

Citește și...