Un pompier de la ISU Olt, abia devenit tată, a renunțat la concediu. „Nu dau bir cu fugiţii, acum când e mai rău”

Publicat: 06/04/2020 | 12:08

Un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, care are acasă un copil de câteva săptămâni şi şi-ar fi dorit, cu siguranţă, să petreacă timp alături de el, a renunţat, în cele din urmă, la concediu, pentru a fi alături de colegi. Interesant și, totodată, emoționant, este însă motivul pentru pompierul a ales să se întoarcă la muncă. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (VEZI ȘI: Mărturia terifiantă a unui afacerist a cărui soție a fost ucisă de virus. “Au nenorocit-o pentru că…”)

Situația a fost descrisă chiar de purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, impresionat de atitudinea colegului său.

CORONAVIRUS. Povestea românului care a dezvoltat o formă extrem de severă de COVID-19 : „Când mi-au recoltat sânge am avut senzația că mă lovește cineva cu un ciocan” 

„Vin la serviciu, asumându-mi orice risc…”

„Vă povesteam ieri despre #EROII mei, #POMPIERII cu care sunt onorat să lucrez de peste 12 ani și care îmi arată în fiecare zi ce înseamnă să îți faci datoria cu dragoste de țară și de semeni. #EROUL despre care vreau să vă povestesc astăzi are un copil de doar câteva săptămâni și discuția era legată de concediul paternal. Vreau să-mi cer scuze pentru că am făcut publică o discuție privată, dar, așa cum a spus chiar el, «așa am simțit să fac».

#EROUL meu a făcut un consiliu de familie și a concluzionat: «Salut am discutat cu soția și am ajuns la concluzia: Atunci când „România” are nevoie de mine la serviciu împotriva COVID-19, renunț la acest concediu și vin la serviciu, asumându-mi orice risc, până la final. Nu dau bir cu fugiții, acum, când e mai rău !»”, a scris purtătorul de cuvânt al ISU Olt, pe pagina de socializare.

Pompierul și-a dorit să rămână anonim, de aceea îi publică fotografia îmbrăcat în combinezonul de intervenție. (CITEȘTE AICI: Mărturiile șocante ale unui român infectat cu coronavirus. “Am momente în care delirez, îmi ia corpul foc” + “Simt că dau mâna cu moartea”)

Pompierul de la ISU Olt care s-a întors la muncă, deși avea tot dreptul să stea acasă cu fiul lui nou-născut
Pompierul de la ISU Olt care s-a întors la muncă, deși avea tot dreptul să stea acasă cu copilul lui nou-născut

„Iubeşţe meseria asta mai mult ca orice”

„Recunosc că am un nod în gât și când scriu această postare și chiar dacă îmi doream să îi mulțumesc pentru gestul lui și pentru devotamentul de care dă dovadă, m-am blocat și am putut să-i scriu doar «Corect! O atitudine lăudabilă!»

PANDEMIA de COVID-19 | Sistemul medical din România, mai înspăimântător decât coronavirusul

Să-ți asumi orice risc pentru semeni, pentru ȚARA căreia i-ai jurat credință, asta te face #EROU ! Ce privilegiu să lucrez în fiecare zi cu astfel de OAMENI… Reverență pentru cei care în aceste zile au grijă ca noi să fim în siguranță, să beneficiem de asistență medicală, să avem internet, apă, gaze, curent, rafturi pline în magazine, cumpărături online până la ușa casei etc, etc, etc!”, a mai povestit purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

El a oferit și alte câteva detalii despre pompierul-erou: „Este un coleg de o modestie ieşită din comun. Este foarte implicat în toate activităţile. Iubeşţe meseria asta mai mult ca orice”

Evoluția pandemiei în ultimele 24 de ore

La nivel global, se înregistrează 1.166.671 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 64.244 decese, a anunțat, luni, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Au fost raportate 80.653 cazuri noi, din care 5.079 decese. Creșteri importante ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Franța, Iran, Turcia, Belgia, Olanda și Marea Britanie.

IMAGINI dintr-un centru de carantină. Oana, româncă întoarsă din străinătate: „Copilul plângea de foame. Am primit pilaf nefiert şi carne fiartă”

Situația în România

Până la data de 4 aprilie ora 13.00 s-au înregistrat 3.613 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 141 decese, fiind confirmate 430 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Persoanele au fost izolate pentru tratament în spital. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contacților, mai precizează reprezentanții CNSCBT. (NU RATA: Un medic de la “Matei Balș”, mărturii îngrijorătoare despre coronavirus)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...