VIDEO. Traficanţi de arme din Dolj, „călcați” de mascaţi. „Marfa” era adusă din Bulgaria

Publicat: 06/06/2019 | 12:10

Poliţiştii doljeni au efectuat, joi dimineaţă, două percheziţii domiciliare, la persoane bănuite că deţin arme, deşi nu sunt autorizate în acest sens.
Două arme neletale şi muniţia aferentă acestora au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. (VEZI ȘI: CE A DESCOPERIT ”CRIMA ORGANIZATĂ” ÎN LEGĂTURĂ CU TRAFICANȚII-FANTOMĂ DE ARMAMENT)

 „În această dimineaţă, poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova şi Secţiei 3 Poliție Rurală Bucovăţ au organizat o acțiune pe linia nerespectării regimului armelor și munițiilor, efectuând două percheziții domiciliare, la locuinţele a doi bărbaţi de 32, respectiv 50 de ani, din Bucovăţ şi Craiova.

La imobilul situat în Bucovăţ, poliţiştii au găsit un pistol neletal, supus autorizării, calibrul 9 mm şi 29 de cartuşe neletale, în timp ce la locaţia din Craiova a fost găsită o armă neletală de tir, cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm şi 28 de diaboluri (alice, n.r.)”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

Cercetările au scos la iveală că arma şi cartuşele depistate în Bucovăţ au fost cumpărate la finalul lunii mai, din Bulgaria, şi au fost introduse ilegal de bărbatul de 32 de ani, în România, fără a le declara organelor de control vamale.

Cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă

Poliţiştii au mai stabilit că niciunul dintre cei doi bărbaţi nu era deţinător legal de arme şi muniţii. Bunurile găsite de poliţişti au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată. (CITEȘTE AICI: INTERLOPII ROMÂNI DIN ROMA AU INTRAT ÎN CONFLICT CU POLIȚIȘTII ITALIENI)

Citește și...