Acasă » Exclusiv » Ziua neagră a fotbalului românesc. ”Cetatea Băniei” își ia adio de la Ilie Balaci!

Ziua neagră a fotbalului românesc. ”Cetatea Băniei” își ia adio de la Ilie Balaci!

De: Răzvan Scarlat 22/10/2018 | 23:28

E ziua neagră a fotbalului românesc. Ilie Balaci este condus, marți, pe ultimul drum. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, transmite live cele mai importante momente de la funeraliile ”Minunii Blonde”, unde sunt așteptați mii de oameni. ”Cetatea Băniei” își ia adio de la Ilie Balaci, iar noi vom fi prezenți în punctele-cheie ale procesiunii, inclusiv la Cimitirul Sineasca, unde fostul mare fotbalist va fi înmormântat. 

Update 14.35: Cortegiul funerar s-a oprit în faţa Universităţii din Craiova. Vizibil îndurerați, Ioan Andone și Mircea Lucescu sunt salutați de trecătorii care s-au alăturat cortegiului funerar pe toată durata zilei.

Update 14:15: Cortegiul funerar care îl poartă pe ultimul drum pe Ilie Balaci a plecat  spre Cimitirul Sineasca din Craiova.

Cortegiul funerar care îl poartă pe ultimul drum pe Ilie Balaci a plecat  spre Cimitirul Sineasca din Craiova.

Update: 13.10: „Mamă, eu la Craiova m-am născut, eu la Craiova mor! Aici să mă îngropați, la Craiova. Aici mi-am câștigat trofeele!”, i-a zis Ilie Balaci mamei sale, înainte de a muri.

Mama lui Ilie Balaci, distrusă de durere le mulţumeşte tuturor celor care au fost alături de fiul ei, pe ultimul drum.

Update 12.30: Sicirul în care se află trupul neînsuflețit ai lui Ilie Balaci este păzit de garda de onoare.

Sicirul în care se află trupul neînsuflețit ai lui Ilie Balaci este păzit de garda de onoare.

Update: 12.22: Mama lui Ilie Balaci, distrusă de durere le mulţumeşte tuturor celor care au fost alături de fiul ei, pe ultimul drum.

Mama lui Ilie Balaci, distrusă de durere le mulţumeşte tuturor celor care au fost alături de fiul ei, pe ultimul drum.

Update 12.15: Soția lui Ilie Balaci, distrusă de durere.(NU RATA, AICI: CE AVERE A LĂSAT ÎN URMA LUI ILIE BALACI. A CÂȘTIGAT BANI FRUMOȘI CA ANTRENOR ÎN LUMEA ARABĂ)

Soția lui Ilie Balaci, distrusă de durere

Update: 12.10: lie Balaci, ”Minunea Blondă” a fotbalului românesc, este condus pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit a părăsit stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, în aplauzele publicului. Cortegiu funerar se îndreaptă spre Biserica Sf. Ilie.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a părăsit stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, în aplauzele publicului.

Update: 12.00 Toți oamenii prezenţi au primit fulare pe care e scris numele echipei Craiova, la care Ilie Balaci a făcut performanță.

Update: 11.45 Juniorii echipei CSU Craiova au venit să îi aducă un ultim omagiu ”Minunii Blonde”.

Juniorii echipei CSU Craiova au venit să îi aducă un ultim omagiu ”Minunii Blonde”

Update: 11.120 Fostul primar al Craiovei Lia Olguța Vasilescu și Victor Ciutacu au venit să îi aducă un ultim omagiu marelui fotbalist Ilie Balaci.

Lia Olguța Vasilescu a venit să îi aducă un ultim omagiu marelui fotbalist Ilie Balaci

Update 10:27 Mama lui Ilie Balaci a fost dusă pe brațe la sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului ei. Femeia nu se mai poate ține pe picioare de durere.

Update 10:18 Mamei lui Ilie Balaci i s-a făcut rău pe stadion, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului ei. A fost nevoie de intervenția medicilor de pe ambulanță. Și ieri, la priveghiul lui Ilie Balaci, mama lui s-a simțit extrem de rău și a fost chemată o ambulanță.  Femeia care are peste 80 de ani se află de câteva ore bune la căpătâiul fiului ei.

Update 10:00 A fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al fotbalistului de legendă Ilie Balaci, pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în prezența familiei și a tuturor celor care l-au iubit. Urmează să aibă loc o slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei.

Update 9:00: La Stadionul Ion Oblemenco a venit și fiica cea mare a lui Ilie Balaci, Lorena, însoțită de fostul ei soț. Eugen Trică.

Ilie Balaci s-a stins din viață duminică dimineață. S-a trezit, a purtat o discuție cu mama lui, după care a căzut din picioare. Ambulanța a venit rapid, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru cel supranumit “Minunea Blondă”. Fostul mare fotbalist va fi înmormântat la Cimitirul Sineasca din Craiova.

23 octombrie 2018 va rămâne una dintre cele mai triste zile care a existat vreodată în România. Ilie Balaci este condus pe ultimul drum de mii de oameni. Unii l-au cunoscut, alții doar l-au admirat. Atât pe teren, cât și în afara acestuia. Legenda “Craiovei Maxima” a fost un idol și a scris istorie pentru Universitatea și echipa națională.

(VEZI AICI: ULTIMELE POZE CU ILIE BALACI ÎN VIAȚĂ)

Program funeralii Ilie Balaci

09.00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului Ion Oblemenco

11.30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului Ion Oblemenco

12.15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie

13.00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei

14.00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca. 

Capela Sineasca, din Craiova

Pe cine ar fi sunat înainte să moară

Ilie Balaci a murit la doar 62 de ani după ce a petrecut într-un club din Craiova, unde s-ar fi plâns, tot timpul, de dureri în gât. S-a prăbușit duminică dimineața, iar familia a sunat imediat la 112. După aproape o oră de resuscitări, fostul mare fotbalist a fost declarat mort. “Minunea Blondă” ar fi sunat-o pe Luminiţa Cioroianu în jurul orei 9:30, medic ORL-ist şi prieten de familie.

Ilie Balaci i-a spus medicului că se simte foarte rău şi că are dureri puternice în gât. Vocea acestuia era schimbată, iar Luminiţa Cioroianu şi-a dat seama imediat că este ceva grav. Doctorul a pornit rapid spre blocul unde se afla fotstul fotbalist, sunându-i între timp pe alţi doi medici, care locuiau în apropiere. Între timp şi mama lui Ilie Balaci a sunat la 112.

(NU RATA, AICI: SOȚIA LUI ILIE BALACI A IZBUCNIT ÎN LACRIMI ÎNAINTE SĂ INTRE ÎN CASA SPORTIVULUI. MĂRTURIA SFÂȘIETOARE FĂCUTĂ DE DANA)

La sosirea ambulanţei, cei doi medici pe care i-a trimis Luminiţa Cioroianu i-au acordat lui Ilie Balaci primul ajutor. Ulterior, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi paramedicii SMURD, ajunşi la faţa locului, au efectuat manevre de resuscitare, dar în zadar. Se pare că medicii nu l-au putut intuba pe Ilie Balaci din cauza inflamaţiei puternice a gâtului.

Inițial, s-a zvonit că Ilie Balaci va fi depus la biserica Madona Dudu, dar se pare că familia s-a decis asupra lăcașului de cult “Sf. Ilie”. Pentru că aici Ilie s-a cununat religios cu soția sa, Dana, și și-a botezat și cele două fete, Lorena și Liana. Tot acolo este înmormântat și tatăl fostului sportiv. Slujba va avea loc la ora 13:00, iar CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, va transmite live funeraliile celui supranumit „Minunea Blondă”.

Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, se ocupă personal de pregătirile legate de înmormântare și va fi prezent, oficiind slujba religioasă marelui fotbalist. Transmite condoleanțe familiei îndurerate”, a precizat Arhidiaconul Ioniță Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei. 

Între timp, s-a stabilit și cauza morții lui Ilie Balaci! Autopsia a fost făcută luni, 22 octombrie, la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise organelor de cercetare penală.

Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost infarctul miocardic acut, însoțit de insuficiență cardio-respiratorie, potrivit autopsiei. Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Dolj, Cristian Gângioveanu, a declarat că infarctul miocardic a fost și principala suspiciune a medicilor de la Ambulanță. În presă s-a vehiculat inițial că fosta legendă a fotbalului ar fi suferit un atac cerebral.

Ilie Balaci s-a stins din viață la doar 62 de ani

Cum a decurs intervenția medicilor

În jurul orei 09.40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare, conform protocolului medical, a fost declarat decesul fotbalistului”, au explicat, încă de duminică, reprezentanții ISU Dolj.

Anchetă a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat, luni, că a demarat o anchetă privind modul în care s-a derulat intervenția echipajelor de ambulanță, în cazul morții lui Ilie Balaci.

„O echipă de control formată din reprezentanți ai Corpului de Control din  Ministerul Sănătății și reprezentanți ai  Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) verifică modul în care s-a intervenit în cazul Ilie Balaci”, au precizat reprezentanții MS.

Ilie Balaci este eroul nostru naţional şi familia a ridicat suspiciuni legate de modul în care au intervenit echipajele ambulanţei. În aceste condiţii, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se deplasează, astăzi, la Craiova pentru a verifica dacă au fost respectate protocoalele și procedurile în acest caz”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

(NU RATA: Ultimul interviu cu Ilie Balaci)

Decorat post-mortem de președintele României

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, post-mortem, pe Ilie Balaci, cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, fotbalul şi spiritul de fairplay.

„În semn de deosebită apreciere și admirație pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea «sportului rege» și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național «Serviciul Credincios» în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci”, a anunțat Administrația Prezidențială. 

”Stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer!”

Ladislau Boloni, colegul de camera al lui Balaci la echipa națională, a rămas înmărmurit la auzul veștii negre.

E vineri seară și mă plimb într-un parc din Anvers. Copaci seculari mi-au întins pe cărare un covor auriu. Păi, da, trece vremea, dar de ce sunt așa nostalgic? Suntem de abia în octombrie, și, oricum, mâine e sâmbătă și am meci. Asta e ce contează! Îmi alungam eu gândul un pic amărui legat de timpul care, chiar dacă agale, trece implacabil. Tocmai dădeam să intru în casă, când printre coroanele copacilor am zărit o stea căzătoare ce brăzda tăcută cerul. Gonea strălucitoare lăsând în urma ei o coamă blondă. O găseam frumoasă, dar și foarte, foarte tristă. Și de neînțeles! De ce trebuie să dispară o stea? O fi vreun semn? Are vreo legătură cu meciul? Prezice ceva bun sau rău?

Mi-am amintit de coada incandescentă a stelei și înainte de meci. De altfel, am câștigat și chiar dacă adormit târziu, am dormit bine. Dimineața, computerul mă anunță că am primit un mesaj. Arunc o privire. Un amic din Târgu Mureș. Sigur mă felicită pentru victorie. Cum a făcut-o deja de atâtea ori. Într-un cuvânt: «Felicitări!». Acum, însă, mesajul a fost ceva mai lung și cumplit: «A murit Ilie Balaci. Dumnezeu să-l odihnească!».

– Ți s-a întâmplat ceva?, m-a întrebat soția.

N-am răspuns, doar i-am arătat mesajul.

– Vai, Doamne!, a spus încremenită.

Îmi sună mobilul. Pe ecran, numele unui jurnalist. Apoi, al altuia. Apoi, o televiziune și încă o televiziune. Cel mai bine aș azvârli telefonul pe fereastră. Nu le răspund, doar stau tăcut în fața calculatorului. Știu ce vor să întrebe și ce vor să publice. Dar ce le-aș putea spune într-un astfel de moment? Că mă doare? Că a fost mare? Că mi-a fost prieten? Că….? Tac.

Tastez încet la computer răspunsul la mesajul primit de la Târgu Mureș:

– Ilie n-a murit! Stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer”, a scris Ladislau Boloni.

Ladislau Boloni, fost coleg de cameră cu Ilie Balaci

(CITEȘTE ȘI: Care au fost ultimele cuvinte ale lui Ilie Balaci)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
Diagnosticul de cancer al prințesei Kate Middleton: Meghan și Harry pun sare pe rana regală?
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani. Prima soție a avut 17 ani
Actorul român care s-a însurat de nouă ori după ce a împlinit 50 de ani....
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Câte zile e valabilă amiabila?
Câte zile e valabilă amiabila?
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din pat”. Cum l-a afectat pe artist procedura secretă și când a avut loc, de fapt, separarea celor doi
Adevărul despre despărțirea dintre Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: ,,N-am putut să mă ridic din...
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul chiar în ședința de guvern
Pensiile din luna mai intră înainte de Sărbătorile de Paște! Premierul Marcel Ciolacu a făcut...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
Cum ar putea folosi armata câinele-robot? VIDEO
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Alimentul care e la mare căutare înainte de Paște. Numărul comenzilor a explodat în România
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei....
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Meghan și Harry, umiliți în SUA: Niște escroci
Meghan și Harry, umiliți în SUA: Niște escroci
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești nativi!
3 zodii care nu își vor cere NICIODATĂ iertare. Nu aștepta scuze de la acești...
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie:
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Cum reușește Elena Gheorghe să aibă o siluetă de invidiat. La ce renunță artista
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai...
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice
Ce documente importante ascunde arhiva de la Vatican. Acestea sunt marile secrete ale Bisericii Catolice