Ce avere a lăsat în urma lui Ilie Balaci. A câștigat bani frumoși ca antrenor în lumea arabă

Publicat: 23/10/2018 | 07:56

Ilie Balaci a murit duminică (21 octombrie), la Craiova, în urma unui infarct. El s-a stins din viață în casa mamei sale. Fosta legendă a fotbalului românesc avea doar 62 de ani. 

Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost infarctul miocardic acut, însoțit de insuficiență cardio-respiratorie, potrivit autopsiei. Fostul fotbalist a murit tânăr, așa cum îi spusese de multe ori soției lui că se va întâmpla. (Citește și Reacție premonitorie a lui Ilie Balaci înainte să se stingă din viață: ”M-ați pus lângă ăștia care au murit?!”)

„Tata mereu spunea că va muri de tânăr, mereu spunea că el aşa simte, mereu îi spunea mamei că el va muri primul pentru că Dumnezeu îl iubeşte şi ştie că nu s-ar putea descurca singur“, a mărturisit fiica cea mare a fotbalistului, Lorena. (Vezi aici Ziua neagră a fotbalului românesc. ”Cetatea Băniei” își ia adio de la Ilie Balaci!)

Ilie Balaci a câștigat și 100.000 de dolari pe lună ca antrenor

Ilie Balaci și-a încheiat cariera de fotbalist în 1984, după o accidentare într-un meci din campionat, cu Baia Mare. Pe atunci, „minunea blondă” avea numai 26 de ani. După cariera de fotbalist a urmat din anii ’90 și până în 2017, profesia de antrenor. Mulți l-au luat în derâdere la început pentru această alegere, dar în timp au început să-l respecte și să-l admire și în calitate de antrenor, după ce a reușit să câștige mai multe trofee în lumea arabă. Anii în care a fost antrenor i-au adus bani frumoși. Ilie Balaci a pornit inițial pe salariul de 1.500 de dolari pe lună la Club Africain Tunisia, echipă cu care a câștigat Cupa Tunisiei, campionatul și Cupa Campionilor Africii. În ultimii ani de carieră a reușit să ajungă și la 100.000 de dolari pe lună, plus bonusurile pe care le primea. (Citește și Mamei lui Ilie Balaci i s-a făcut rău la căpătâiul fiului ei! A fost chemată o ambulanță)

„Mă cheamă preşedintele clubului, a doua zi, să reînnoim contractul. Ei, nu ştiu ce m-a apucat, mă dusei să mă tund. Aşa cum sunt acuma. Intrai şi-mi luai un costum Armani, cu o cravată. Mi-am luat bricheta, second-hand. Îmi luai şi Montblanc-ul, un ceas din aur. M-am dus, l-am aşteptat. «Cât îmi dai?» «17.000.» „Dar îmi dai 70.000 la semnătură? » «Da!» Când am câştigat cupa cu Al Ain, preşedintele mi-a făcut cadou un ceas din platină, bătut cu diamante. Doar 10 sunt în lume. Valoarea e de 104.000 de parai. Mi l-a adus pe tavă. Numai cutia costă vreo 400 de parai”, a dezvăluit Ilie Balaci în urmă cu câțiva ani, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Ilie Balaci făcuse și o pasiune pentru mașini de lux, dar și pentru ceasuri de colecție. Pentru că a reușit să strângă o avere frumușică, Ilie Balaci n-a fost niciodată nevoit să se gândească la pensie. (Citește și Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem pe Ilie Balaci cu ordinul Național „Serviciul Credincios”)

 

Citește și...