Acasă » Știri » Ziua Prieteniei. Cele mai frumoase mesaje pentru amici

Ziua Prieteniei. Cele mai frumoase mesaje pentru amici

De: Anca Toma 29/07/2019 | 12:04
Ziua Prieteniei. Cele mai frumoase mesaje pentru amici

Ziua Internaţională a Prieteniei, marcată în fiecare an la 30 iulie, a fost adoptată oficial de ONU în 2011. Scopul iniţiativei este de a transmite mesajul că prietenia între popoare, ţări, culturi şi indivizi poate inspira eforturile de pace şi poate construi punţi de legătură între comunităţi. Conceptul de prietenie este extins astfel dincolo de relaţiile individuale.

Mesaje de Ziua Prieteniei

1. Prietenia nu e un concept,nu e o notiune metafizica…prietenia e un curcubeu in toate culorile dragostei,e o promisiune nesfarsita,e un cadou pe care il deschizi iarasi si iarasi.

2. Prietenia nu tine de moda, nu e ceva ce se poarta sezonul acesta, nu se cumpara si nu se vinde – este insa cea mai buna investitie in aceasta viata!

3. Te pretuiesc pentru ca imi intri direct in inima , bajbaind prin bezna neputintei mele, si scoti la lumina doar acele mici comori ale sufletului pe care nimeni altcineva nu le-a cautat atat de departe…

4. Prieteniile sunt structurile care ne mentin atunci cand lumea noastra interioara e in pericol sa dispara. Si ele transforma limitele noastre in frumoase privilegii care ne dau posibilitatea sa mergem inainte prin umbra neputintei noastre.

5. Prietenia adevarata se cunoaste atunci cind ai mai mare nevoie de cineva care sa te inteleaga,sa te sustina,si cel mai important:sa poata stinge focul ce te macina pe dinauntru cu dragostea lui imensa si prin felul lui unic de a te alina cu cuvintele si sfaturile potrivite,atunci simti cum inima iti infloreste ca un trandafir in urma unei calde ploi de vara.

Citește și: Cum s-au cunoscut Dani Oțil și Răzvan Simion. La început, nu au fost prieteni

6. Prietenul adevarat…imi ghiceste gandurile si se bucura intotdeauna cand ma vede. Imi da atentie si imi dezvaluie tainele sale. Imi ofera umarul, sa ma odihnesc, si imi intinde o mana la nevoie. Este alaturi de mine la necaz, cu sufletul mereu deschis catre mine. Toate astea, pentru mine, le reprezinti doar TU!

7. Prietenia nu tine de moda, nu e ceva ce se poarta doar sezonul acesta, nu se cumpara si nu se vinde – este insa cea mai buna investitie in aceasta viata!

8. Sa poti zambi senin in zilele cu furtuna

Cand soarele se ascunde si norii se aduna,

Sa poti iubi si atunci cand intalnesti doar ura,

Si-n inima si-n suflet descoperi numai zgura,

Zambeste si iubeste caci viata e un dar

Iar clipa nu asteapta si nu se-ntoarce iar.

9. Moartea nu face decat sa traverseze lumea, asa cum doi prieteni trec marile; traiec vesnic unul in inima celuilalt. Aceia care iubesc si traiesc etern trebuie sa-i fie mereu prezenti unul altuia. Legatura lor, oglindita in acest pocal divin, este libera si pura. Aceasta este alinarea pe care-o aduce prietenia, caci, chiar si atunci cand prietenii dispar, legatura si afectiunea lor este, in sensul cel mai bun, mereu prezenta si nemuritoare.

10. Esti floarea pe care am intilnit-o, dar nu am fost in stare sa ma aplec si sa te ridic. Dar promit ca am sa te ud cu lacrimile mele.

11. Un prieten ADEVARAT stie care este realitatea vietii tale. Un prieten OARECARE, cand te viziteaza, se poarta ca un invitat. Un prieten ADEVARAT deschide frigiderul si ia ceea ce are nevoie. Un prieten OARECARE gandeste ca prietenia s-a terminat dupa o discutie aprinsa. Un prieten ADEVARAT stie ca nu exista prietenie fara lupta. Un prieten OARECARE spera ca intotdeauna esti acolo pentru el sau ea. Un prieten ADEVARAT intotdeauna va fi acolo pentru tine. Tu esti un Prieten Adevarat pentru mine!

12. Toti aud ceea ce spui. Prietenii asculta ceea ce spui. Dar cei mai buni prieteni asculta si ceea ce nu spui.

13. Dumnezeu sa iti dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o binecuvantare la fiecare pas si un raspuns la fiecare intrebare

14. Vorbe dulci sunt usor de spus, lucruri dragute sunt usor de cumparat, dar oameni de treaba sunt greu de gasit, viata se termina cand tu incetezi sa visezi, speranta moare cand tu incetezi sa crezi, dragostea se termina cand tu incetezi sa mai tii la cineva, prietenia se sfarseste cand tu nu mai imparti, asa ca imparte cu cine crezi ca iti este prieten, sa iubesti fara conditii, sa vorbesti fara intentii, sa daruiesti fara motive, sa tii la cineva fara explicatii, e inima adevaratei prietenii

15. Intotdeauna prietenia adevarata e durabila chiar daca viata impreuna ne face sa nu mai avem timp de vise, simt ca te am langa mine si ca daca am nevoie TU ma ajuti sa ma ridic. esti cel care imi da echilibrul necesar parcurgerii cat mai drept a vietii.Te iubesc de la pamant la cer, de la cer la pamant si inca o data pe atat!.

Citește și: Oana Lis suferă după ce a fost dezamăgită de prietenii ei. Ce mesaj le-a transmis

16. Daca vrei sa-ti fie bine, ia reteta de la mine: Sefului ceaiul sa-i dai indulcit si cu pogaci, Cafeluta cea mai buna, in canita cat o urna!

17. Zambeste! Alunga tristetea! Traieste clipa!

18. Pentru ca cerul sa-ti fie senin, pastreaza in coltul tau o raza de soare

19. O umbra poate aduce mangaierea altei umbre. Cand imparti cu prietenul aceeasi bezna, ai dreptul sa-l alegi in drumul tau …spre lumina! Cred in asa o prietenie!

20. Pastreaza in inima ta dragostea la fel de curata ca florile de crin si daruieste-i iubirea ta celui care ii vei intinde mana nu pentru o zi….

ci pentru totdeauna.

Citate frumoase de Ziua Prieteniei

1. „Greutatile vietii mereu scot la iveala adevaratele prietenii.” – Autor necunoscut

2. „Daca te duci in lume sa cauti prieteni, vei gasi foarte putini. Daca te duci in lume sa fii un prieten, vei gasi peste tot prieteni.” – Zig Ziglar

3. „Nu merge in fata mea… s-ar putea sa nu te urmez. Nu merge in spatele meu… s-ar putea sa nu te conduc. Mergi langa mine… ca prieten” – Albert Camus

4. „Un prieten este o persoana care stie totul despre tine si inca te iubeste.” – Elbert Hubbard

5. „Adevarata prietenie este sa vezi cu inima nu cu ochii.” – Autor necunoscut

6. „Buni prieteni, bune carti, acesta este idealul in viata.” – Mark Twain

7. „Prietenia inseamna un singur suflet in doua trupuri.” – Autor necunoscut

8. „Cele mai obisnuite lucruri pot deveni cele mai extraordinare lucruri atunci cand le faci cu persoanele potrivite.” – Elizabeth Green

9. „Prietenia incepe din inimi iubitoare.” – Autor necunoscut

10. „Prietenia se naste in acel moment cand o persoana spune celeilalte: Ce? Si tu? Credeam ca sunt singurul.” – C.S. Lewis

Citește și: Prieteni la cataramă. Cum se distra Claudia Pavel cu falsul chirug italian, descoperit la București. FOTO

11. „Un prieten bun este cel care imi doreste tot binele din lume in folosul meu, nu al lui.” – Aristotel

12. „Prietenia inseamna sa uiti ceea ce oferi si sa nu uiti ceea ce primesti.” – Autor necunoscut

13. „O prietenie buna este o conexiune pe viata – o legatura cu trecutul, un drum spre viitor, cheia sanatatii intr-o lume nebuna.” – Autor necunoscut

14. „Numai un prieten adevarat te poate proteja de dusmani nemuritori.” – Richelle Mead

15. „Nimic nu poate fi un mai bun fundament al prieteniei decat aceleasi gusturi in literatura.” – P.G. Wodehouse

16. „Prietenii adevarati sunt ca stelele… Nu ii vezi mereu dar stii ca sunt acolo.” – Autor necunoscut

17. „Viata este scurta asa ca petrece-o cu prietenii care te fac sa razi si te iubesc.” – Autor necunoscut

18. „Adevaratii prieteni te ridica atunci cand ceilalti nici nu observa ca esti jos.” – Autor necunoscut

19. „Prietenii sunt medicament pentru inima ranita si vitamine pentru a avea un suflet optimist.” – Autor necunoscut

20. „Daca ai doi prieteni in viata ta, esti norocos. Daca ai un prieten foarte bun, esti si mai norocos.” – S.E. Hinton

Ce este Ziua Prieteniei

Ziua internaţională a prieteniei este o iniţiativă care urmează propunerii făcute de UNESCO şi care a fost preluată de Adunarea Generală a ONU în 1997. Atunci, prin Rezoluţia A/RES/52/13, s-a definit cultura păcii ca un set de valori, atitudini şi comportamente care resping violenţa şi depun eforturi pentru prevenirea conflictelor prin abordarea cauzelor lor profunde, potrivit site-ului un.org. ONU invită toate statele membre să sărbătorească această zi în concordanţă cu cultura şi obiceiurile locale, naţionale sau regionale, inclusiv prin activităţi educaţionale şi de conştientizare a valorii relaţiilor de prietenie în viaţa tuturor.

La baza adoptării acestei zile a stat şi Deceniul Internaţional de promovare a unei culturi a non-violenţei şi a păcii pentru copiii lumii 2001-2010, adoptat prin Rezoluţia A/RES/53/25, din 1998, prin care Adunarea Generală a recunoscut că un prejudiciu enorm şi multă suferinţă sunt cauzate copiilor prin diferite forme de violenţă, subliniind totodată că promovarea unei culturi a păcii şi a non-violenţei ar trebui să fie transmisă copiilor prin educaţie, potrivit un.org.

Ziua internaţională a prieteniei se bazează pe recunoaşterea relevanţei şi importanţa prieteniei ca un sentiment nobil şi valoros în viaţa fiinţelor umane din întreaga lume. E ziua în care, indiferent de etnie şi de sex, se leagă conexiuni şi empatii.

Primul care a avut iniţiativa de a propune o zi a prieteniei a fost afaceristul american Joyce Hall, cel care a lansat pe piaţă, în 1910, cărţile poştale Hallmark. Data aleasă de el pentru această zi a fost 2 august, pentru a coincide cu sezonul vacanţelor, atunci când oamenii îşi trimiteau mai des cărţi poştale. Iniţial primită cu entuziasm, propunerea lui Hall şi-a pierdut considerabil din popularitate în anii ’30, motivul principal fiind acela că gestul de a trimite o carte poştală cu mesaje de prietenie îşi pierduse semnificaţia originală, devenind o obligaţie socială susţinută de promovarea comercială agresivă.

La rândul său, Nane Annan, soţia fostului secretar-general al ONU Kofi Annan, a propus în 1998 ca simpaticul personaj de desene animate Winnie the Pooh să devină ambasadorul ONU al prieteniei, fără a iniţia, însă, demersurile pentru declararea de către ONU a unei zile dedicate amiciţiei. (Citește și: Par prieteni la “Românii au Talent”, dar care e adevărul?! Smiley a spus totul despre relația lui cu Pavel Bartoș)

Unele ţări, deşi sărbătoresc Ziua prieteniei, o fac la alte date. De exemplu, în Argentina şi Brazilia ziua dedicată prieteniei este 20 iulie, pe când în Finlanda şi Estonia această zi coincide cu cea a Sfântului Valentin. În Peru, începând cu 2009, ”El Dia del Amigo” are loc în prima duminică a lunii iulie.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...