Acasă » Știri » Sport » Gest MARE înainte de Sărbători pentru cei mici! Povestea uriaşului cadou făcut de Ion Ţiriac

Gest MARE înainte de Sărbători pentru cei mici! Povestea uriaşului cadou făcut de Ion Ţiriac

De: Cancan 30/11/2016 | 00:00
Gest MARE înainte de Sărbători pentru cei mici! Povestea uriaşului cadou făcut de Ion Ţiriac

Ion Ţiriac demonstrează încă o dată că atunci când anunţă că va realiza ceva se ţine de cuvânt. În luna noiembrie a anului trecut, omul de afaceri spunea că va începe construcţia unui patinoar în Otopeni. "Am terminat toate discuţiile. Nu mai aştept fondurile europene. Încep construcţiile!", declara atunci Ion Ţiriac şi aşa a fost. La un an distanţă de la acel anunţ, patinoarul Telekom Arena este construit şi se fac ultimele finisaje pentru inaugurarea sa, care va avea loc pe 7 decembrie. 

Construcţia patinoarului Telekom Arena, singurul patinoar acoperit din zona Bucureşti-Ilfov, a necesitat o investiţie cuprinsă între 3,5 şi 3,9 milioane de euro, exclusiv fonduri private. Patinoarul are 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000 de locuri.

Patinoarul face parte dintr-un complex sportiv pe care Ion Ţiriac plănuieşte să îl ridice în Otopeni pe suprafaţa a 20 de hectare. Complexul sportiv va include, pe lângă patinoar, 25 de terenuri de tenis, o sală de gimnastică şi ar putea să conţină şi o arenă de tenis capabilă să găzduiască turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, ce nu va mai avea loc în Bucureşti în următorii doi ani din pricina problemelor pe care le are arena BNR, construită pe vremea regimului Ceauşescu.

„Este o investiţie mare, domnul Ţiriac are cam 120 de hectare aici şi complexul sportiv se va întinde pe 20 de hectare. S-a început cu patinoarul, iar lucrările au demarat acum şase săptămâni. Va fi un patinoar acoperit cu 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze. Deci copii de 5-6 ani, dar şi sportivii de la patinaj artistic, precum şi cluburile profesioniste de hochei. Undeva sus a ieşit loc şi de o sală de gimnastică. Costurile sunt de aproximativ 3,5-3,9 milioane de euro pentru finalizare, iar în fiecare an se adaugă costurile de întreţinere”, declara în luna septembrie Bogdan Enoiu, preşedinte al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy şi directorul general al McCann Erickson România.

Patinoarul Arena Telekom va face parte dintr-un complex sportiv ce va mai include 25 de terenuri de tenis şi o sală de gimnastică
Patinoarul Arena Telekom va face parte dintr-un complex sportiv ce va mai include 25 de terenuri de tenis şi o sală de gimnastică

Scopul investiţiei pe care omul de afaceri Ion Ţiriac a făcut-o în patinoarul de la Otopeni este ajutorarea tinerilor care vor să înveţe să patineze sau să facă hochei şi nicidecum profitul. Patinoarul va fi administrat de către Fundaţia Ion Ţiriac. „Tarifele vor fi foarte, foarte jos, iar pentru copii gratis. Doar echipele profesioniste de hochei ar putea să plătească cheltuielile de întreţinere, dar patinoarul nu e făcut pentru profit”, declara Bogdan Enoiu în urmă cu două luni.

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul construit de Ion Ţiriac
Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul construit de Ion Ţiriac

Şi Ilie Năstase, fostul coleg al lui Ion Ţiriac în echipa de Cupa Davis care a fost la un pas să cucerească „Salatiera de argint”, a insistat asupra scopului social şi educaţional pe care îl are investiţia. „În urmă cu două luni era plantat grâu aici, iar acum este prima construcţie sportivă privată susţinută de domnul Ţiriac. Acest patinoar este făcut în primul rând pentru copii, iar aceştia vor veni cu autocarul. Deocamdată este unul, dar vor mai fi patru-cinci. Este nevoie de astfel de lucruri pentru că avem nevoie de sănătate şi trebuie să investim în sport. Este un lucru extraordinar pentru copiii şi sportivii care se duceau la mall sau cine ştie pe unde pentru a se antrena”, declara Ilie Năstase în urmă cu două luni.

Fosta campioană olimpică Andreea Răducan priveşte şi ea cu mare entuziasm investiţia făcută de Ion Ţiriac şi speră că viitorii campioni la gimnastică ai României se vor pregăti în sala de gimnastică din interiorul patinoarului Telekom Arena. „Ar fi frumos să reuşim să adunăm copii şi din Otopeni, să le arătăm ce înseamnă gimnastica, iar în viitor să îi direcţionăm către performanţă”, declara Andreea Răducan la începutul lunii septembrie, după ce a vizitat patinoarul.

Ion Ţiriac, membru al International Tennis Hall of Fame şi fost manager al legendarilor jucători de tenis Guillermo Villas şi Boris Becker, este una dintre puţinele persoane care mai fac ceva pentru sportul românesc. Ion Ţiriac le-a cerut recent conducătorilor ţării să aloce aproximativ 1.6 miliarde de euro pentru revitalizarea sportului românesc, care se află într-o situaţie dificilă. „Plătesc taxe de-mi sar ochii… Din tot PIB-ul, sportul merită 1%! Oare nu toţi în ţara asta au copii? N-au nepoţi, n-au vecini? Nu merită şi ei 1%? Că nu fug banii în Ungaria, rămân aici. Noi nu mai avem nici infrastructură umană, nimic. Chiar nu le e ruşine? Nu vă e ruşine că nu ne-am calificat la Olimpiadă la gimnastică? O să mă dea afară şi din ţară, dar eu aşa gândesc şi aşa o văd!”, a declarat Ion Ţiriac la un post TV. Şi învăţătorii, şi poliţiştii, şi pensionarii, toţi au copii. Uitaţi-vă unde am ajuns şi încet-încet ne ducem şi mai la vale! Liderul trebuie să o ia de la zero şi să facă ceva!”, preciza omul de afaceri.

„Eu nu vreau nicio medalie, nimic, dar am cumpărat autobuzul, mă duc la şcoală, iau clasa şi o duc la patinoar. Autobuzul aşteaptă sa termine ora de hochei şi îi duce înapoi. Ungurii au lege că un copil trebuie să patineze o oră pe săptămână şi să înoate”, explica Ion Ţiriac, legat de patinoarul pe care l-a construit în Otopeni.

În aşteptarea inaugurării patinoarului construit în Otopeni, evenimentul urmând să aibă loc pe 7 decembrie, Ion Ţiriac a vizitat un patinoar al unei mici comunităţi din Canada, Yunesit’in, din districtul Chilcotin al regiunii British Columbia.

Ion Ţiriac a vizitat patinoarul micii comunităţi Yunesit'in din Canada înainte de inaugurarea patinoarului pe care l-a construit, Arena Telekom
Ion Ţiriac a vizitat patinoarul micii comunităţi Yunesit’in din Canada înainte de inaugurarea patinoarului pe care l-a construit, Arena Telekom

Comunitatea nu numără mai mult de 400 de membri, dar cu toate acestea dispune de un patinoar.

Comunitatea Yunesit'in din Canada nu are mai mult de 400 de membri, dar cu toate acestea are un patinoar
Comunitatea Yunesit’in din Canada nu are mai mult de 400 de membri, dar cu toate acestea are un patinoar

Astfel, având în vedere faptul că din 2013 până în prezent hocheiul bucureştean a pierdut 500 de juniori şi 3 cluburi specializate în această ramură sportivă, aşa cum au anunţat oficialii din conducerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, omul de afaceri Ion Ţiriac subliniază importanţa pe care o are existenţa unui patinoar construit conform celor mai noi standarde în domeniu pentru dezvoltarea sporturilor pe gheaţă atât la nivel local, în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...