Acasă » Știri » Știri interne » Cum au aranjat arbitrii meciul Rapid-Steaua

Cum au aranjat arbitrii meciul Rapid-Steaua

De: Cancan 21/03/2008 | 00:00
Cum au aranjat arbitrii meciul Rapid-Steaua

VECIN. Deaconu locuieste in apropierea stadionului Stelei Strategie. Timp de 50 de minute, Deaconu le-a explicat colaboratorilor, cu pixul in mana, ce trebuie sa faca pe stadionul Giulesti SOSIRE. Asistentii si arbitrul de centru au venit in masini separate PLECARE. Au parasit benzinaria pe usa din spate. „Centralul” nu si-a uitat mapa in care a ascuns tactica de joc Incredibil. Cu opt ore inaintea derby-ului, centralul Alexandru Deaconu si tusierii Adrian Vidan si Nicolae Marodin s-au intalnit in mare secret, intr-o benzinarie, unde au pus la punct „strategia”! Cei trei au fost urmariti, pas cu pas, timp de mai multe zile, de paparazzii CANCAN Octavian Topa, Adrian Artene Marele derby Rapid-Steaua a fost prefatat de un mare razboi al declaratiile legate de prestatia arbitrilor. Amenintarea lui George Copos ca va retrage echipa din teren, in cazul in care formatia lui va fi dezavantajata, a starnit o adevarata furtuna la FRF si nu numai. Cu mai multe zile inaintea meciului, CANCAN a decis sa urmareasca pas cu pas ce se intampla in culise. Inainte ca membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor sa-l fi anuntat oficial pe bucuresteanul Alexandru Deaconu drept central, CANCAN a aflat ca el va fluiera in Giulesti si, prin urmare, a declansat urmarirea acestuia. Alexandru Deaconu (nascut pe 30 martie 1972) locuieste intr-un bloc din fata stadionului Ghencea, la etajul 3, este casatorit si are un copil de sapte luni. Vecinii il descriu ca pe un tip linistit, care nu le-a creat probleme. Extrafotbal, Deaconu este director de vanzari la compania multinationala „Philip Morris”. Are biroul in comuna Otopeni, acolo l-am gasit zi de zi pe parcursul actiunii de investigatie. Mai trebuie spus ca tatal lui Alexandru, Gelu Deaconu, este magazioner la FRF si lucreaza alaturi de Mircea Sandu din 1990. In plan material, familia arbitrului nu-si refuza nimic. Au doua masini, Ford (el un Jeep, ea un Mondeo), locuiesc intr-un apartament spatios, imbunatatit de curand cu termopane noi, o plasma de ultima generatie (cutia ei este inca pastrata pe balcon) si un aparat de aer conditionat Samsung. Acesta din urma a fost achizitionat mult dupa ce alti colegi de breasla si-au deschis magazine Samsung cu ajutorul lui George Copos.

S-a temut sa nu fie filat!

In ultimele trei zile, Alexandru Deaconu a fost deosebit de agitat. In timp ce conducea masina facea multe manevre ciudate in trafic, doar-doar va descoperi daca este urmarit sau filat. Miercuri a fost la birou, pana fix la ora 17.00. La 17.01 a urcat in masina lui si a plecat val-vartej spre centrul de la Mogosoaia. A ajuns la 17.27 si a alergat timp de o ora si 30 de minute. Tot timpul s-a manifestat bizar. Se uita banuitor imprejur, ca si cum s-ar fi ferit sa fie observat. Inainte sa plece de la Mogosoaia, spre casa, s-a dus la un taxi, parcat in fata centrului si l-a luat la rost pe sofer. „Ma urmariti de trei ore! Mergeti mai bine la o bere?” Soferul n-a inteles nimic din comportamentul ciudat al arbitrului si s-a uitat la el ca la un tip cu probleme psihice.

Tactica de la OMV

A doua zi, adica ieri, Deaconu a iesit din casa imbracat in trening si cu o mapa sub brat. Era ora 10.33. S-a urcat in masina si a plecat in mare viteza spre Complexul Regie. A condus in viteza, a trecut pe rosu, a depasit pe linia de tramvai, doar-doar va scapa de eventuali urmaritori. S-a oprit intr-o benzinarie OMV si s-a asigurat minute bune ca nu sunt persoane suspecte in zona. A cumparat apoi o apa plata si lichid pentru parbriz pe care l-a pus in rezervor, rotindu-si ochii in toate directiile. La putin timp, in aceeasi benzinarie a ajuns un Volkswagen Touran alb condus de arbitrul-asistent Adrian Vidan. Pe locul din dreapta era Nicolae Marodin, al doilea tusier al derby-ului Rapid-Steaua. Cei doi pareau speriati. Se uitau si ei de jur imprejur, iar Vidan isi trecea cu nervozitate mana prin par. Au intrat toti trei in benzinarie si s-au asezat la o masa.

„E o treaba simpla… Nu va fie frica… „

La masa, Deaconu s-a asezat cu fata spre intrare, de la care nu-si lua ochii. Vidan s-a asezat in lateral, asigurandu-se cu coada ochiului, ca nu este nimeni atent la ce vorbesc ei. Deaconu a scos o hartie din mapa pe care o pregatise de acasa. Parea cel mai relaxat dintre ei. Afisa un zambet fortat incercand sa-i detensioneze pe colegii lui, intr-un fel sa-i linisteasca. A inceput cu o mana sa deseneze scheme pe o coala alba, in timp ce mormaia deasupra ei, cu cealalta mana acoperindu-si gura. Vidan isi trecea mainile prin par, asculta atent si scana cu privirea pe toti cei care intrau si ieseau din benzinarie. Reporterul CANCAN a reusit sa auda urmatoarele sfaturi ale centralului catre colegii de brigada: „E o treaba simpla… Nu va fie frica… ” (…) „Lasati tot timpul linia in spate…” (…) Dupa aproape 50 de minute, cei trei au parasit benzinaria pe usa din spate, nu asa cum intrasera, prin fata. Erau la fel de atenti sa nu fie observati de cineva. Deaconu s-a intors acasa, unde s-a intalnit cu sotia care scosese bebelusul la plimbare! S-a jucat cateva secunde cu copilasul, in timp ce privea peste carucior, dupa care a intrat in bloc sigur ca nu fusese urmarit.

Seful arbitrilor Si-a dat demisia!

Gheorghe Constantin, poreclit „Valcea”, si-a dat demisia ieri din functia de presedinte al Comisiei Centrale de Arbitri. Constantin si-a motivat decizia prin faptul ca, deodata, suspect, trebuie sa-si ingrijeasca sanatatea. „S-au adunat multe, dar sa nu se gandeasca cineva ca eram in situatia iminenta de a fi dat afara si am ales aceasta varianta. Pe de alta parte, sunt motive pe care nu le voi dezvalui nimanui, niciodata”, a spus seful arbitrilor, precizand ca demisia sa va deveni operabila la finalul campionatului.

Ultima ora: S-a vandut Rapidul!

Ieri seara, imediat dupa marele derby, George Copos si Fahti Taher au semnat actele de vanzare ale clubului. Cele doua echipe de avocati si contabili au lucrat mai bine de trei saptamani la intocmirea acestora. Conform contratului de vanzare-cumparare, Taher a platit 40.000.000 de euro pentru 80% din actiunile clubului. Copos va ramane cu 20% din actiuni si se va ocupa de managementul Rapidului pana la terminarea actualei editii de campionat. (O.T.)

Declaratii date ieri, inainte de meci

Da, admit ca au fost erori care s-au facut in avantajul nostru, insa nu am umblat la niciun arbitru. Steaua este cea mai curata echipa in relatia cu arbitrii, n-am facut niciun aranjament cu vreunul dintre ei” Gigi Becali, patron Steaua Oameni ca George Copos au facut numai nenorociri in arbitraj” Ionut Lupescu, director general FRF Le raspund celor de la FRF cu un proverb chinezesc: „Oamenii care nu voiau sa munceasca (n.r. – sic!) cereau peste”” George Copos, patron Rapid Sfatul meu pentru conducatori este sa nu se mai ia de arbitri. Sa se ia de familiile lor sau de altcineva! Dar sa-i lase in pace pe arbitri!” Mircea Sandu, presedinte FRF

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a întâmplat din cauza unor gene”. Proprietara salonului a postat totul pe o rețea socială
Cum s-a răzbunat o tânără după ce i-a fost refuzată programarea la gene: ,,Asta s-a...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost cea care ne-a unit”
De ce nu s-au căsătorit până acum Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu: „Durerea a fost...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea