Acasă » Știri » Situație disperată pentru 260 de români prinși în iadul din Fâșia Gaza. Premierul Marcel Ciolacu poartă negocieri pentru evacuarea acestora

Situație disperată pentru 260 de români prinși în iadul din Fâșia Gaza. Premierul Marcel Ciolacu poartă negocieri pentru evacuarea acestora

De: Irina Rasoveanu 29/10/2023 | 14:50
Situație disperată pentru 260 de români prinși în iadul din Fâșia Gaza. Premierul Marcel Ciolacu poartă negocieri pentru evacuarea acestora

Coșmarul din Orientul Mijlociu este departe de a se termina, iar în iadul din Fâșia Gaza sunt și români. Aproximativ 260 de cetățeni ai țării noastre se află într-o situație disperată din cauza războiului dintre Israel și Hamas. Premierul Marcel Ciolacu poartă negocieri pentru evacuarea acestora.

Războiul dintre Israel și Hamas a ajuns în ziua cu numărul 23, iar bilanțul morților și al răniților este uluitor. Aproape 7.300 de palestinieni și 1.400 de israelieni și-au pierdut viața. În ceea ce privește numărul răniților, în Israel a ajuns la aproape 5.500 de oameni, iar de partea cealaltă la 19.000 de persoane. Printre oamenii aflați în iadul din Fâșia Gaza se numără și sunt de români pe care premierul Marcel Ciolacu încearcă să îi evacueze, purtând negocieri cu oficialii de peste hotare.

Citește și: UN ROMÂN A MURIT ÎN LUPTELE CU RUȘII DIN UCRAINA. RUDOLF AVEA 27 DE ANI. „NU AM VĂZUT LA NIMENI ATÂT CURAJ”

260 de români prinși în iadul din Fâșia Gaza

Este ziua 23 de război, între Israel și Hamas, iar conflictul nu pare să se apropie de final. Din contră, premierul israelian Beniamin Netanyahu a anunțat un război „lung”. Bilanțul morților de ambele părți a depășit 8.500, iar numărul răniților de apropie de 25.000. În coșmarul din Orientul Mijlociu sunt prinși chiar și români. Aproximativ 260 de cetățeni ai țării noastre sunt blocați în Fâșia Gaza.

Șeful Guvernului încearcă să evacueze românii aflați în zona conflictului. Marcel Ciolacu a spus că poartă negocieri, alături de alte țări ai căror cetățeni sunt în pericol, precum Statele Unite ale Americii, Franța, Germania, dar și altele. Premierul își dorește să îi scoată pe români din Fâșia Gaza în siguranță, însă misiunea este dificilă din cauză că mulți palestinieni își doresc să fugă din calea războiului.

Ce a declarat Marcel Ciolacu

Sâmbătă, 28 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat că face eforturi pentru a scoate românii cu dublă cetățenie din Fâșia Gaza. Șeful Guvernului a susținut că situația nu este ușor de gestionat, însă la această misiune participă și alte țări ai căror cetățeni sunt prinși în zona de război, printre care se numără Statele Unite ale Americii, Franța și Germania.

„Sunt 3000 de cetățeni cu dublă cetăţenie în Fâşia Gaza, aţi văzut apelurile, să fie direcţionaţi către sudul Fâşiei Gaza. Şi azi-noapte, în jur de ora 2,00, eram în comunicare cu doamna ministru de Externe. Este un efort comun al mai multor ţări. Baza sunt ostaticii şi aici se negociază şi (…) nu s-au încheiat cu bine negocierile de ieri.

Am văzut şi reacţia armatei israeliene de a încerca o eliberare a ostaticilor, o intrare în Fâşia Gaza, dar şi o retragere, şi urmează în continuare, alături şi de Statele Unite şi de Franţa şi de Germania, de toate ţările care au cetăţeni cu dublă cetăţenie, acest efort.

Până acum erau solicitări, 260 de cetăţeni români din Fâşia Gaza, care voiau să se elibereze, dar sunt şi foarte mulţi şi palestinieni care vor să părăsească, deci nu e uşor de gestionat toată situaţia, important e să nu escaladeze.”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Citește și: REALITATEA CRUDĂ DIN FÂȘIA GAZA. COPIII ÎȘI SCRIU NUMELE PE BRAȚE, PENTRU A FI IDENTIFICAȚI ÎN CAZUL ÎN CARE MOR ÎN URMA ATACURILOR

Războiul a intrat într-o nouă fază

Vineri noapte, 27 octombrie, Fâșia Gaza a fost lovită de noi bombardamente din partea armatei israeliene. Se pare că în urma acestora, situația este catastrofală. Zonele lovite arată de parcă ar fi avut loc un cutremur. Următoarea zi, sâmbătă, 28 octombrie, Yoav Gallant, ministrul apărării din Israel a făcut o serie de declarații prin care a susținut că Gaza a fost zguduită.

„Am trecut în altă fază a războiului. Noaptea trecută, pământul din Gaza s-a zguduit. Am atacat atât la suprafaţă, cât şi în subteran, am atacat operativii terorişti de toate rangurile şi din fiecare locaţie.

Instrucţiunile pentru forţe sunt clare: acţiunea va continua până la noi ordine. Cât despre celelalte zone, ne pregătim să apărăm oraşele israeliene, pentru a salvgarda securitatea. O facem în nord, în centru şi peste tot.”, a declarat Yoav Gallant, potrivit ziare.com, citat de BBC.

O mulțime de imobile au fost distruse, iar în șosele s-au format cratere. Un purtător de cuvânt al apărării civile din Gaza a declarat pentru France Presse că peisajul a fost complet schimvat, chiar și în guvernoratele din nordul teritoriului.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Rasoveanu a terminat studiile Facultății de Jurnalism și Științele Cmunicării, în cadrul Univeristății din București. A făcut primii pași în domeniul jurnalistic încă din anul doi de facultate. A început prin stagii de practică, citeste mai mult
Parteneri
Badantă din Italia, hărțuită de fiul femeii de care avea grijă / Bărbatul de 60 de ani a dezvoltat o OBSESIE bolnavă pentru ea
Badantă din Italia, hărțuită de fiul femeii de care avea grijă / Bărbatul de 60...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
WOW! NIMENI nu se aștepta s-o vadă așa pe Mădălina Ghenea! Imagini INCREDIBILE cu cea mai fierbinte româncă! În ce fel a fost pozată de Paști
WOW! NIMENI nu se aștepta s-o vadă așa pe Mădălina Ghenea! Imagini INCREDIBILE cu cea...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea și a spus ce nu se vede pe micul ecran: „Nu totul este chiar așa cum se vede la televizor”
Adevărul din spatele camerelor de la Chefi la cuțite. Un fost concurent a rupt tăcerea...
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după...
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
„Nu e încă timpul..” Carmen Harra, previziuni despre starea de sănătate a lui Florin Piersic! Ce fotografie emoționantă a postat clarvăzătoarea
„Nu e încă timpul..” Carmen Harra, previziuni despre starea de sănătate a lui Florin Piersic!...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două femei”?  „Noi, bărbații, suntem de două feluri, care facem și care nu recunoaștem.”
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme severă până la noapte
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Telefonul Nokia 3210, relansat. Cum arată la 25 de ani de la prima versiune?
Telefonul Nokia 3210, relansat. Cum arată la 25 de ani de la prima versiune?
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are și multe beneficii pentru organism
Condimentul pe care să-l pui în clătite ca să le dai un gust unic. Are...
Medicul Pompiliu Popescu, detalii despre infecția lui Florin Piersic: “Așa a intrat în organism și a făcut această septicemie”
Medicul Pompiliu Popescu, detalii despre infecția lui Florin Piersic: “Așa a intrat în organism și...
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Monica Pop spune adevărul crunt în cazul lui Florin Piersic: Nimeni nu recunoaşte asta!
Monica Pop spune adevărul crunt în cazul lui Florin Piersic: Nimeni nu recunoaşte asta!
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc o întâlnire a consiliului miniştrilor ţării
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc...
Halep nu scapă de ITIA. Anunțul agenției aruncă în aer circuitul WTA
Halep nu scapă de ITIA. Anunțul agenției aruncă în aer circuitul WTA
Frig în toată România. Nivelul incredibil la care scad temperaturile
Frig în toată România. Nivelul incredibil la care scad temperaturile
Două zodii vor avea noroc la bani și prosperitate în MAI 2024! Cine sunt nativii protejați de astre
Două zodii vor avea noroc la bani și prosperitate în MAI 2024! Cine sunt nativii...
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: Am 33 de copii, averea va fi împărţită în 33 de părţi egale
Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: Am 33 de copii,...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă”  | VIDEO
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică de Paște
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
Fratele Mădălinei Manole și-a pierdut cumpătul. Ce l-a scos din sărite pe Marian Manole: „Rușine! I-ați tăiat aripile unui înger…”
Fratele Mădălinei Manole și-a pierdut cumpătul. Ce l-a scos din sărite pe Marian Manole: „Rușine!...
Ce este septicemia, afecțiunea de care suferă Florin Piersic. Care sunt simptomele și cauzele ei
Ce este septicemia, afecțiunea de care suferă Florin Piersic. Care sunt simptomele și cauzele ei
Castelul din România pentru care vin zeci de mii de turiști străini. I s-a dus faima în întreaga lume
Castelul din România pentru care vin zeci de mii de turiști străini. I s-a dus...
×