Profesorul Vlad Ciurea este cunoscut pentru sfaturile importante pe care le oferă. Recent, medicul neurochirurg a vorbit despre singura legumă care stimulează imunitatea și îndepărtează colesterolul. Specialistul a susținut că este un adevărat panaceu.
Există multe păreri legate de pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a ne menține creierul sănătos. În nenumărate rânduri, medicul neurochirurg Vlad Ciurea a explicat că hrana, deconectarea de la stres, liniștea și odihna sunt pachetul esențial al longevității. Mai mult decât atât, profesorul a dezvăluit și câteva alimente benefice organismului. Există o legumă care stimulează imunitatea și îndepărtează colesterolul.
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele benefice pentru creier. Printre altele, medicul a pus pe listă și usturoiul. Neurochirurgul a precizat că această legumă se consumă încă de acum 5.000 de ani.
Usturoiul conține anumite substanțe care ajută foarte mult organismul, potrivit profesorului Vlad Ciurea. Printre beneficii se numără îndepărtarea colesterolului, curățarea vaselor de sânge și stimularea imunității.
„Usturoiul este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează colesterolul, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi, dovadă că de 5000 de ani se știe că acest popor ales (n.r. evreii) în mod deosebit consumă usturoi. De ce consumă usturoi?”, a declarat medicul Vlad Ciurea la iTHINK cu Iusti Fudulu.

De asemenea, medicul și-a amintit de perioada în care a lucrat în Danemarca. Vlad Ciurea a povestit că poporul danez consumă foarte mult această legumă pentru a-și îmbunătăți starea genetică. În plus, neurochirurgul a precizat că usturoiul românesc este mai sănătos decât cel din alte țări.
„Eu am lucrat în Danemarca și făceam pauze dacă nu aveam de operat. Poporul danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic. Pentru a-și îmbunătăți starea genetică, ei mănâncă usturoi. Aduceau un usturoi din Spania care nu mirosea atât de tare. Al nostru e mult mai sănătos, să știți.”, a mai spus medicul.
Vlad Ciurea a dezvăluit și alte alimente benefice pentru creier. Printre acestea se numără semințele de dovleac, nucile, pătrunjelul, busuiocul, avocado, somonul, carnea de curcan, mierea sau ciocolata neagră.