Adevărul despre moartea Israelei Vodovoz! Motivele care nu au fost spuse până acum: “A fost o victimă a…“

Publicat: 15/03/2018 | 12:49

Moartea Israelei este încă des dezbătută, la fel cum a precizat și Mircea N. Stoian într-un articol pe blogul său personal. Jurnalistul a mărturisit care sunt greșelile care au omorât-o pe Israela, iar una din acestea a fost că și-a dorit publicitatea cu orice preț și orice risc.

Moartea tragică a Israelei Vodovoz tine reține și acum, la multe zile după dispariția sa fizică, atenția presei. Concentrată pe știri mici și de cele mai multe ori fără substanță, presa uită esențialul. Isabela Vodovaoz a fost parțial și o victimă a presei. Fostă dansatoare, cu ceva cheag material, căsătorită în final cu un bărbat cu mult mai tânăr decât ea, Israela și-a dorit publicitatea cu orice preț și cu orice risc.

Aparițiile ei repetate în diverse emisiuni tabloide, tot tam-tam-ul făcut pe socoteala căsătoriei și a divorțului, nu au făcut decât să adâncească și să acutizeze rănile sufletești pricinuite de o relație toxică și de o imagine personală falsă. Dependența de trecut este de cele mai multe ori apa, care erodează din punct de vedere psihic, pe cei care nu au curajul să se desprindă total și necondiționat de ce a fost.

Hemoragia internă care i-a cauzat moartea a fost făcută ca urmare a unui ulcer mai vechi, făcut pe bază nervoasă. Din punctul de vedere al comunicării energetice ulcerul este boala celor care nu sunt capabili să își consume în exterior frustrările, acumulând în corp o cantitate mai mare de acid clorhidric decât este necesar și a slăbirii sistemului imunitar. (de fapt, mecanismul este mult mai complex, dar nu e cazul să-l pun în lumină acum și aici) 

Violențele la care a fost supusă, fără ca ea să taie răul de la rădăcină, i-au adus Israelei un plus de stress, care a cronicizat boala de care suferea. Faptul că, după ce a fost ”consumată” ca subiect de presă și s-a întors în anonimat nu a conștientizat și nu a găsit resursele interioare pentru a se re-echilibra e o altă greșală pe care o fac mulți dintre cei care încă mai cred că prezența efemeră în paginile ziarelor, sau la televizor le va aduce câștiguri materiale substanțiale și gloria eternă mult visată prin expunerea  mediatică a problemelor personale.  

Israela Vodovoz este victima propriei ei lipse de grijă față de destinul personal

Îndepărtatrea de copii, am mai scris-o, o incapacitate cronică de adaptare la mediu, și dorința de a fi altceva decât o femeie care să și accepte vârsta și condiția, a aruncat-o în brațele morții. Un destin din la care multe femei ar trebui să învețe. La fel și bărbații. Diferența de potențial energetic între generații este reală și acută. Prost administrată ea poate deveni o bombă cu ceas care va exploda atunci când nu mai deții controlul. ”Infernul sunt ceilalți ” spunea dureros de lucid filosoful francez Jean Paul Sartre, punând punctul pe i. Închei aici.

Dumnezeu să o ierte și să o primească la El pe Israela, așa cum a fost. Doamne ajută!”, a scris Mircea N. Stoian pe blogul său personal.