Anchetă la Spitalul din Slatina, după ce 145 de radiografii au fost găsite în vestiarele a trei medici

Publicat: 13/03/2019 | 15:17

Este anchetă la spitalul din Slatina după ce au fost descoperite, în vestiarele a trei medici ortopezi, peste 140 de radiografii. Suspiciunea a fost ridicată după ce poliţiştii au cerut radiografia şi foaia de observaţie a unui pacient, dar conducerea unităţii medicale nu le-a găsit. Acum, trei medici sunt cercetați disciplinar și riscă să fie dați afară pentru că au ascuns aceste radiografii.

Descoperirea a fost făcută, marți, la Spitalul Slatina. După ce Poliţia din Dăneasa, Olt a solicitat o radiografie a unui pacient, într-un dosar de cercetare penală, iar aceasta nu a fost de găsit, conducerea spitalului a decis să caute în toate vestiarele medicilor. Aşa au descoperit, în total, 145 de radiografii, în vestiarele a trei medici ortopezi. Documentele medicale aparţin unor pacienţi trataţi în intervalul 2015 – 2019. (VEZI ȘI: MÂNCAREA BOLNAVILOR DE LA SPITALUL DIN SLATINA, GĂTITĂ LA GRĂTAR, ÎN CURTE, DUPĂ CE ORAȘUL A RĂMAS FĂRĂ GAZE)

“Ieri dimineaţă (marți, n.r.) domnul manager m-a informat că se va întruni o comisie şi că trebuie să mergem să căutăm radiografii deoarece, la solicitarea IPJ Olt, a unor acte medico-legale nu au fost găsite radiografiile”, a spus  Florin Popa, directorul medical al Spitalului Slatina.

Cum se apără medicii

Medicii acuzaţi spun că radiografiile erau folosite pentru lucrări ştiinţifice şi nu avut alte intenţii cu ele.  „Sunt chiar câteva cazuri ştiinţifice, deci nu sunt ale spitalului, nu sunt documente medico-legale. Acestea …nu sunt de la fişele pacienților, sunt făcute în policlinică. Deci aceste filme nu se arhivează”, spune Ştefan Jidovin, medic ortoped. (CITEȘTE AICI: PRIMA REACŢIE A MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII DUPĂ CRIMA DE LA SPITALUL JUDEȚEAN SLATINA)

Cei trei doctori sunt cercetaţi disciplinar, iar aceştia trebuie să explice de ce păstrau radiografiile. Unul dintre ei chiar a sunat la 112 să anunţe că i-a fost spart vestiarul.  Poliţia a deschis dosar penal pentru furt şi distrugere.

Medicii riscă de la un avertisment scris până la desfacerea contractului de muncă. În plus, a atenţionat conducerea spitalului, dacă vor fi constatate fapte mai grave, va face plângere penală. (NU RATA: CAZ ȘOCANT LA SLATINA! TRATATĂ DE CANCER, DEȘI NU SUFEREA DE AȘA CEVA. ACUM NU-ȘI MAI POATE MIȘCA MÂNA)

Citește și...