Anunț-șoc în plină pandemie. Donald Trump ia preventiv hidroxiclorochină, deși nu este bolnav: ”Eu cred că e bun…”

Publicat: 19/05/2020 | 07:38
Anunț-șoc în plină pandemie. Donald Trump ia preventiv hidroxiclorochină, deși nu este bolnav: ”Eu cred că e bun…”

Un anunț absolut suprinzător a fost făcut de președintele Donald Trump, acesta declarând că că ia hidroxiclorochină, un medicament pentru malarie care a fost folosit, însă, cu rezultate contradictorii, și în tratarea COVID-19.

Potrivit informațiilor apărute în mass-media de peste ocean, mai multe persoane din anturajul președintelui american – inclusiv membri ai Secret Service – au fost infectate cu noul coronavirus, dar președintele Donald Trump a declarat că și-a făcut testul pentru COVID-19 și nu este pozitiv.

Președintele a pledat pentru hidroxiclorochină, recomandându-l ca potențial tratament pentru COVID-19, în ciuda faptului că mulți profesioniști, inclusiv din administrația sa, privesc cu destule rezerve eficiența acestui medicament în tratarea infecției cu noul coronavirus. (CITEȘTE ȘI: VEȘTI BUNE. CÂTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS AU FOST CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA, ÎN PRIMA ZI A STĂRII DE ALERTĂ)

Donald Trump: ”Dacă nu va fi bun, o să vă spun…”

Potrivit specialiștilor, hidroxiclorochina ar putea avea efecte secundare importante asupra anumitor pacienți, dar Donald Trump afirmă că ia acest medicament pentru că ”este bun” și a auzit că există ”o mulțime de cazuri fericite”.

Mai mult, președintele SUA le-a transmis jurnaliștilor că – în cazul în care medicamentul nu va fi bun – le va spune, fiind convins că nu-i va face rău.

„Am început să-l iau, pentru că eu cred că e bun. Am auzit de o mulțime de cazuri fericite”, le-a spus Trump reporterilor, potrivit digi24.ro„Multe lucruri pozitive se întâmplă datorită hidroxiclorochinei și ați fi surprinși să știți câte persoane iau acest tratament, în special cei din prima linie. Foarte mulți îl iau, și eu îl iau. Dacă nu va fi bun, o să vă spun. Nu-mi va face rău, e pe piață de 40 de ani pentru malarie, lupus, pentru alte lucruri. Eu îl iau, cei din prima linie îl iau, doctorii îl iau…”, a mai spus Donald Trump. (VEZI ȘI AICI: ATENȚIE, ROMÂNI! SIMPTOMELE NOI CARE INDICĂ FAPTUL CĂ POȚI FI INFECTAT CU COVID-19)

Citește și...