Ashleigh Barty VS Elina Svitolina: Confruntarea pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului!

Autor: Sabin P.
Publicat: 03/11/2019 | 09:45
Ashleigh Barty VS Elina Svitolina: Confruntarea pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului!

Finala Turneului Campioanelor are loc azi, începând cu ora 13:30. Ashleigh Barty, favorita principală a competiției, o înfruntă pe Elina Svitolina, câștigătoarea ediției trecute. Australianca a pierdut toate cele cinci dispute anterioare cu sportiva din Ucraina, dar ultima, de la Indian Wells 2019, a fost cea mai echilibrată. Svitolina a câștigat cu scorul 7-6, 5-7, 6-4, iar azi țintește un succes asemănător.

Cele două sportive vor lupta pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului. Dacă va triumfa, neînvinsa Elina Svitolina va pleca acasă cu 4.725.000 dolari, o suma record în acest sport. Ucraineanca și-a câștigat prima locul în marea finală, trecând în 3 seturi dificile de Belinda Bencic, ce a abandonat în setul decisiv. Elvețianca s-a ținut extraordinar, după cum o laudă Svitolina după meci. Bencic a și greșit, dar a lovit multe puncte câștigătoare de pe loc, fără să se mai poată deplasa optim. Campioana en-titre a stat în alertă, iar acum pune pe masă o serie de 10 victorii consecutive la Turneul Campioanelor. Ea a câștigat trofeul neînvinsă în 2018, a bifat 4 victorii la prezenta ediție, iar în 2017 a părăsit întrecerea cu un succes în ultimul meci din faza grupelor. În mod incredibil, e prima finală în circuit pentru Svitolina, de la trofeul câștigat în 2018 la Singapore.

Ashleigh Barty, ce va încheia anul pe prima poziție a clasamentului WTA, își dorește primul trofeu major după cel câștigat la Roland Garros. Australianca a depășit un start slab de semifinală cu Karolina Pliskova, dar și-a revenit rapid și a bifat victoria în 3 seturi. Barty a servit 11 ași cu Pliskova, față de doar 1 al cehoaicei, arătând că îi priește de minune această suprafață de joc. Nici Svitolina nu s-a lăsat mai prejos, servind nu mai puțîn de 16 ași în disputa cu Bencic. Hard-ul indoor de la Shenzhen e benefic serviciilor plasate, nu foarte puternice, după cum lovesc ambele finaliste. Dacă nu va fi un meci fulger, așii vor curge, iar spectacolul este garantat. În istoria confruntărilor directe, Svitolina le-a câștigat pe toate cele 5 cu Barty, dar acest meci de azi pare cel mai dificil dintre toate. Dacă va învinge, australianca o va depăși pe Kiki Bertens în clasamentul victoriilor din 2019, cele două fiind în acest moment la egalitate, cu 55 de meciuri adjudecate.

Programul zilei de duminică la Shenzhen

13:30 Ashleigh Barty – Elina Svitolina

Citește și...