UPDATE atac terorist în Australia. E șocant ce avea atacatorul în camion! 3 oameni au fost înjunghiați de bărbat

Publicat: 09/11/2018 | 12:25

Poliția australiană a comunicat că un bărbat originar din Somalia, care a înjunghiat trei persoane într-un mall din centrul orașului Melbourne, a condus un vehicul încărcat cu butelii de gaze ce a luat foc, informează agenția de știri Reuters.

Bărbatul a înjunghiat trei persoane, dintre care una mortal, fiind ulterior împușcat de poliție și a decedat la spital.

„Nu credem că în acest stadiu există în continuare o amenințare, însă în mod cert considerăm incidentul ca fiind unul de terorism”, a declarat Graham Ashton, un oficial din cadrul Poliției statului Victoria. Oficialul a precizat că atacatorul este de origine somaleză dintr-o „familie cu legături care sunt bine cunoscute autorităților”.

Într-o filmare făcută publică de unul dintre martorii sângerosului atac se vede cum atacatorul încearcă să-l omoare pe unul dintre polițiști.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul comis vineri, însă nu a oferit încă nicio dovadă care să confirme acest lucru.

Vehiculul utilitar încărcat cu butelii cu gaze a ars timp de 10 minute pe o stradă aglomerată din centrul orașului Melbourne, însă buteliile nu au explodat. Graham Ashton a declarat că poliția încearcă să stabilească dacă vehiculul a fost incendiat de individ înainte de a părăsi mașina, ori vehicul a luat foc după ce individul a coborât. Oficialul a precizat că măsurile de securitate la evenimentele publice au fost sporite în urma acestui incident.

Știre inițială: „Credem că avem confirmarea dentității sale și există o investigație în desfășurare de către departamentul de antiterorism. Nu am permisiunea de a dezvălui identitatea acestei persoane. Poliția cunoaște această persoană, în special pentru rudele pe care acesta le are și care reprezintă persoane de interes pentru noi.”, a adăugat acesta.

Comisarul a declarat că amenințarea nu mai există în momentul de față, fără a da însă mai multe informații.

Citește și...